Прочитај ми чланак

Мартиновић без блама: Обрадовић није узбуњивач већ Ђиласов државни непријатељ

0

У Скупштини Србије данас, у понедељак 28. октобра 2019.г., су посланици владајуће већине мимо дневног реда говорили о раднику из "Куршика" Александру Обрадовићу који је изнео инфомраицје о корупцији у тој намеској фирми повезујући је са оцем министра унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем, о најављеном протесту подршке у Ваљеву, као и о медијима критичким према власти, које су посланици оптужили за "ширење мржње и спиновање".

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је да не верује да је Обрадовић информације из „Крушика“ износио само зато што му је мајка смењена са положаја у тој фабрици, већ да је то чинио по нечијем налогу и за новац.

„Надам се да ће надлежни органи да реагују и поводом овог исфабрикованог и медијски спинованог случај о Александру Обрадовићу, јер се не ради о кршењу људских права, већ закона и нарушавању виталних интереса градјана Србије“, рекао је Мартиновић током расправе о Предлогу Закона о поштанским услугама.

Он је поновио оцену да Обрадовић није узбуњивач јер се није обратио ниједном надлежном државном органу и пренео му сазнања о постојању корупције, већ је „лажне податке“ дао медијима „да би нашкодио“ не само „Крушику“ и наменској индустрији, већ и Србији, и то, како је рекао, „по налогу својих политичких ментора“ пре свега лидера Странке слободе и правде Драгана Дјиласа.

„Циљ је да се уништи поново наша наменска индустрија, а сви показатељи су да ‘Крушик’ постиже све боље и боље резултате и да је добит све већи. Покушали су, али нису успели до краја да нам униште војску док су били на власти и сад покушавају да униште нашу наменску индустрију и пронашли су радника, да у медијима попут Н1 и листа ‘Данас’ направе мученика за слободу говора и мисли и некакво лажног узбуњивача који то уствари није и који је починио неколико кривичних дела“, рекао је Мартиновић.

Он је додао да штета која је нанета није само економска него и безбедносна.

Поводом скупа подршке Обрадовићу у Ваљеву који је најављен за данас он је казао да је Дјилас тамо послао Небојшу Зеленовића, Зорана Лутовца и колико је добио „информације са терена“ треба да им се придружи и председник Покрета слободних градјана Сергеј Трифуновић.

Током посланици владајуће вечине су више пута прозивали Н1 и дневни лист „Данас“ које су означили као „политичко гласило“ Савеза за Србију и медије који „шире мржњу“.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!