Прочитај ми чланак

Марковић: Никада нећемо гласати за истополне бракове

0
Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

БЕОГРАД – Председник Јединствене Србије Драгана Марковић изјавио је данас да никада неће гласати за легализацију хомосексуланих бракова, чак и ако то буде услов за улазак у Европску унију.

Реагујући на ранију изјаву председника Социјалдемократске партије Бориса Тадића да се залаже за легализацију истополних бракова, те да им се дозволи да усвајају децу, Марковић је истакао да то нису европске вредности за које се Србија залаже и навео да је та изјава за њега велико изненађење, јер док су били у коалицији, Тадић „није показивао такве склоности“.

„Можда је у међувремену Тадић дошао до неких других сазнања. Да ли то значи, када би Тадић имао политичку већину у Србији, да би српски синови из унутрашњости који студирају у Београду, уместо девојака, у своје породице доводили зетове“, навео је Марковић у писаној изјави.

Истичући да Јединствена Србија и он лично никада неће гласати за такав закон, Марковић је рекао да се ЈС и он боре против беле куге, а да је познато да два мушкарца не могу да роде дете.

„Ја лично немам ништа против хомосексуалаца и њихово сексуално опредељење ме не занима и нека у четири зида раде шта хоће“, навео је Марковић и истакао да је деци место уз мајку и оца.

 

Tanjug