Прочитај ми чланак

Марко Ђурић: Вучић ће од Србије направити економског тигра

0

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да Влада остаје са својим народом на КиМ и наставља да спроводи програме које спроводи и у другим деловима Србије.

Фото: © Sputnik/ Радоје Пантовић

Фото: © Sputnik/ Радоје Пантовић

Ђурић је обишао радове на кружном току у Лепосавићу које финансира Влада Србије, отворио вишенаменско игралиште Предшколске установе “Наша радост” у овом граду, за које је Канцеларија за КиМ издвојила 2,2 милиона динара.

Ђурић је у изјави новинарима рекао да Влада Србије остаје са својим народом, да наставља да спроводи све програме које спроводи у другим деловима земље и да ће на КиМ то радити појачаним темпом.

“Ако смо присутни у сваком другом крају Србије, овде морамо да будемо дупло присутнији и тај тренд ће бити настављен. То је политика Александар Вучића и то је политика Владе Републике Србије”, рекао је Ђурић.

Након отварања игралишта за један од три вртића у Лепосавићу, који похађа око 350 малишана, Ђурић је поручио да су деца будућност у коју треба улагати и да је то будућност у коју ће Влада Србије наставити да улаже.

“Ми у Србији започињемо велику обнову свих кључних инфраструктурних објеката, рекао је Ђурић и нагласио да је у претходна 22 месеца Влада Александра Вучића успела да покрену нешто што ће Србију у наредних неколико година претворити у ‘економског тигра’”, каже Ђурић.

То значи да ће бити и више новца за улагања у вртиће, школе, здравствене установе, путеве, навео је Ђурић и истакао да се и овде на Косову и Метохији сви програми које Влада Србије спроводи у другим деловима земље спроводе и да ће бити спровођени у потпуности.

“То значи да ћемо и овде на КиМ ући у сваки вртић и у сваку школу и сваку здравствену установу и баш као и у другим деловима земље реновирати, установе учинити адекватним за приужање услуга нашем народу да би могао да остане и опстане”, казао је он.

Директорка Предшколске установе “Наша радост” у Лепосавићу Олгица Бараћ захвалила је директору Канцеларије за КиМ на присуству и улагањима.

„Комплименти на рачун нашег рада су подстицај за наш још ефективнији, бољи и садржајнији рад“, рекла је она.

Ђурић је са сарадницима данас присуствовао обележавању градске и храмовне славе у Лепосавићу, а отворио је и проширени коловоз и паркинг простор у овом граду, за чију изградњу је Канцеларија за КиМ издвојила 2,4 милиона динара.

Ђурић је у подне означио почетак 13. Интернационалне атлетске трке “Свети Василије Острошки“ Лепосавић 2016.

Литургији у манастиру Св. Василија присуствовао је и министар Далибор Јевтић, заменик косовског премијера Бранимир Стојановић, државни секретар у Министарству за рад Александар Јаблановић, председник Српске листе Славко Симић, представници локалне самоуправе и други.