Прочитај ми чланак

МАРИНИКА ТЕПИЋ: Истекао је рок, кривична пријава против Доловац! (ВИДЕО)

0

"Истекло је 10 дана од када смо републичкој јавној тужитељки госпођи Загорки Доловац, генералном директору Телекома господину Предрагу Ћулибрку и господину Мирославу Милићевићу, који се представља као председник владиног Савета за борбу против корупције дали рок да последњи пут реагују и да се изјасне по питању фиктивног уговора између телекома и Жежеља," рекла је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде.

Истекао је рок, како каже Тепић, да се генерални директор Телекома Предраг Ћулибрк, који месецима ћути о фиктивном уговору Телеком – Жежељ од 38 милиона евра, а Загорка Доловац о аферама Крушик и Ассецо братије Брнабић те је потпредседница странке Слободе и правде поднела данас кривичне пријаве.

– СНС управа Телекома, која Телеком сматра највећом касицом прасицом, 38 милиона евра је дала ни за шта приватнику Игору Жежељу, а он тим новцем купио Адриа медиа групу, односно таблоид Курир са јединим циљем да одржава рејтинг партије и братије – навела је Тепић.

У августу је показала „један од најскандалознијих уговора“, а нико, како каже Тепић, није узео да ради свој посао.

– Дочекали смо месец децембар и то да баш нико, ама баш нико, није објавио ни додатне захтеве, односно кровни уговор овог спорног уговора, нити је икаква истрага покренута. Стога данас предајемо Тужилаштву у Београду кривичну пријаву против господина Милићевића, против генералног директора Телекома, али и против Загорке Доловац – истиче Тепић.

За Доловац постоје много озбиљнији докази за нечињење, те ће њу теретити „за несавестан рад“, односно непоступање.

– Жена се, дозволите, прави мртва, када су у питању најтежи облици корупције у овој земљи. Сува статистика да имамо стотине и хиљаде кривичних поступака за мито од 5.000 динара или евра је предшколско за ово што ми доказујемо месецима уназад – наводи Тепић.

Кривична пријава је поред Загорке Доловац фокусирана на још две велике афере које се нису до дан данас разрешиле.

– То је афера Крушик и коруптивна трговина оружијем и афера Ассецо, односно коруптивни уговори и злоупотреба службеног положаја од стране председнице владе Ане Брнабић и компаније у којој је директор био њен брат Игор Брнабић до недавно – објашњава Тепић.

Она је поновила да је „фирма Ассецо на сумњив и коруптиан начин, у којој је директор био Игор Брнабић, милијарде новца нашег и вашег добила од када је његова сестра Ана Брнабић постала премијерка.

– Што се тиче Ћулибрка, који ће се теретити за злоупотребу положаја одговорног лица никада ни реч нису рекли о уговору са Жежељем, имали смо серију анестезирања јавности, иако сви добро знамо да је задужен преко милијарду евра и зато Ћулибрк мора да одговара – каже Тепић.