Прочитај ми чланак

Маја у хиџабу због „изгубљеног пртљага“

0

dru-04-Maja Gojkovic_620x0

ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Маја Гојковић носила је приликом посете Ирану хиџаб који су јој дали домаћини, јер њен пртљаг, у којем су биле мараме које је понела, није стигао у Техеран.

Ово је, како за „Новости“ прича посланик Покрета снаге Србије Драгомир Карић и члан наше делегације која је боравила у овој земљи, једини разлог зашто је прва дама парламента носила хиџаб, због чега се подигла бура у јавности.

Готово филмски сплет околности, прича нам Карић, почео је још у Београду, јер је, како тврди, лет за Истанбул каснио, па је уместо у 20.15 авион полетео у 21.50.

– У Истанбулу смо једва, захваљујући интервенцији наших људи, успели да се укрцамо на лет за Техеран. Ушли смо само ми, а пртљаг је остао – каже Карић. – У Иран смо стигли с личним пртљагом и домаћини су председници понудили одећу. И од њих је узела хиџаб и одело. Било је најнормалније да прихвати, јер смо право са авиона отишли на састанке.

Карић каже да сви могу све ово лако да провере:

– Од приче о хиџабу битније да је у Ирану одрађен добар посао, да је земља представљена на најбољи начин и да се ускоро очекује долазак иранских привредника – каже Карић.

Он додаје да им је пртљаг стигао у дану кад су кретали назад за Србију.

БЕЗ КОМЕНТАРА

У КАБИНЕТУ председнице Маје Гојковић у четвртак нису желели ни да потврде ни да демантују причу о разлозима због којих је носила хиџаб. Како нам је речено, не желе да коментаришу ништа у вези са одећом коју је Гојковићева носила у Ирану.

 

Večernje Novosti