• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Вести дана
  • М.ДАМЈАНОВИЋ (СРС): Како је могућа борба против криминала, док (СНС) криминалци слободно шетају Србијом
Прочитај ми чланак

М.ДАМЈАНОВИЋ (СРС): Како је могућа борба против криминала, док (СНС) криминалци слободно шетају Србијом

0

miljan damjanovic srs 266_n
Поводом изјаве министра полиције Србије, Небојше Стефановића, дате Танјугу, да је у 2014. српска полиција решила је 1.161 кривично дело корупције, и да је укупан криминал у Србији смањен је за 9,5 одсто, односно са 64.808 кривичних дела на 58.681, што је министар објаснио већом заинтересованошћу полицајаца за откривање починилаца, смањењем корупције у полицији, раскидањем спреге између политичара и полицијских руководилаца, редакција Србин.инфо је разговарала са високим функционером СРС, Миљаном Дамјановићем.

МЕДИЈИ

Медијска ситуација у Србији је катастрофална, никад гора.
Уставни суд је донео политичку одлуку по питању срамног Бриселског споразума и јавно стао на страну режима и показао да ради у служби режима, кршећи тако директно Устав Србије!, рекао је за Србин.инфо  високи функционер СРС, Миљан Дамјановић

Дамјановић је истакао да министар Стефановић, за почетак, јавности није објаснио свој докторски плагијат и додао:

„Апсолутно се слажем да се врши притисак на полицију, пре свега по налогу лидера напредњака Александра Вучића, јер да се не врши притисак до сада би правди већ били приведени Маја Гојковић и Игор Мировић због директног учешћа у афери АТП Војводина. Такође, Афера Националне штедионице се и не спомиње, а за њу су најодговорнији Млађан Динкић и Лабус”.

Фукционер СРС је подсетио да је министар спољних послова Дачић по коферчету већ препознатљив ал` и да је његова улога била значајна и у афери Галеника, као и у афери „Миша Банана“.

Миљан Дамјановић је и додао да је финансијер напредњака Душан Ступар  био кратко у притвору због афере Азотаре Панчево, а данас је слободан човек; а када је реч о корупцији најбољи тј. најнегативнији пример тога је председник Николић који је своју диплому купио и његовим стопама су затим успешно кренули и млађи напредњачки кадрови, којих има много, па су у међувремену дипломирали и Вучићев возач, садашњи председник општине Земун, Дејан Матић, као и његов колега Славиша Топаловић. И многи други.

Функционер СРС, г.Дамјановић се зато и пита како је могућа борба против криминала, док ти криминалци слободно шетају Србијом и на озбиљним су државним функцијама и закључује да је министар полиције Стефановић изоставио још једну битну ствар, а то је да у 2014. функционери СНС нису вршили само притисак на полицију већ и на медије, Уставни суд и друге државне институције.

(Србин.инфо – Дејан Петар Златановић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.