Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ: Ни Обрадовић ни Вучић не могу да кадрирају у ДС-у

0

Председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да ни председник Покрета Двери Бошко Обрадовић ни председник државе Александар Вучић не могу да кадрирају у ДС, нити било ко други ван те странке.

„За Обрадовића верујем да нема ту амбицију, а за Вучића баш и не“, рекао је Лутовац за лист Блиц, на питање да ли Обрадовић може да „избацује и кадрира по тој странци“.

Он је рекао и да посланицима Гордани Чомић, Наташи Вучковић и Радославу Милојичићу не прети избацивање из ДС.

„Нема никаквих претњи. Ми смо демократска странка у правом смислу те речи. Унутар органа странке се слободно расправља, а када донесемо одлуке, онда сви спроводимо ту политику – и они који су били за њу и они који су имали другачије ставове“, рекао је Лутовац.

Према његовим речима, само у случају јасног непоштовања одлука странке покрећу се дисциплински поступци.

Он је објаснио и да су Чомић и Вучковић недавно присуствовале седници скупштинског Одбора за уставна питања сматрајући да се тиме не нарушава бојкот парламента, као и да је после тога Председништво странке донело одлуку којом се прецизира шта се под бојкотом подразумева – чиме је неспоразум отклоњен.

„Дакле, дисциплински поступак није покренут, то је само таблоидни спин који се некритички преузима и од стране других медија“, рекао је Лутовац.