Прочитај ми чланак

ЛУКА МАКСИМОВИЋ: Нисам играч напредњака, али Прелетачевић јесте

0

Лука Максимовић, алијас ЛЈубиша Бели Прелетачевић, наредне недеље предаће Градској изборној комисији изборну листу „Зато што волим Беловград“ са одговарајућим бројем потписима.

„На листи ће бити ама баш све најзанимљивији кандидати за одборнике, али још не знамо да ли ћемо ићи на пуну листу, или на 75 кандидата за одборнике за градску скупштину. Наравно уз листу кандидата предаћемо око четири до пет хиљада потписа“, рекао је Максимовић репортерки Данаса, која је ненајављено свратила у посету изборном штабу.

Штаб је назван „Аве бункер“ и смештен у Ђуре Јакшића 6, неколико метара од књижаре Двери и стотинак метара од штанда „Шта радите бре“. Ту већ неко време траје прикупљање потписа за Белог Прелетачевића. Испред зграде плакат са ликом Белог, сто и две столице и понеки његов активиста. ЛЈуди застају, погледају шта пише на плакату. Неки коментаришу – још један комедијант, други кажу занимљив млад човек који се добро забавља. Поред плаката застаје и мали пас теријер Мини, док га његова газдарица убеђује да крену даље, да је ту посао завршен, јер су потпис већ дали.

Док стојимо испред штанда, сарадници Белог утрчавају и истрчавају из зграде у Ђуре Јакшића 6. У журби су, кажу, јер треба стићи код нотара, али и додају да за разлику од других, они до сада нису имали проблема са овером потписа. Долази и Лука Максимовић, људи га препознају, застају да се увере да ли је он, а он кроз осмех отпоздравља „Аве Бели“ (као Аве Цезаре).

„Скупљање потписа иде лагано. Можда је ово последњи дан да прикупљамо потписе у центру Београда, а онда ћемо за викенд у Младеновац да и њих испоштујемо и тамо да мало сакупимо потписе. Чим наредне недеље предамо листу, крећемо у кампању која неће личити на ону вођену за време председничких избора. То тада је била само сатира, а сада ћемо сатиру мало ставити по страни. Биће ту озбиљних друштвених тема, мање политичке приче, али ЛЈубиша Прелетачевић биће присутан и ту“, напомиње Максимовић за Данас.

На питање колико ће га успорити разлаз са пријатељима из Младеновца и колико ће штетити његовој кампањи Бели одговара да штете неће бити, јер је он разлаз „урадио на фин и културан начин“.

Упитан да ли му смета што га све чешће доводе у везу са Српском напредном странком и што се чује да је дериват напредњака, Максимовић одговара да је осим других медија ту причу потенцирао и Данас.

„Нисте ме разочарали, одушевили сте ме, јер сте показали да не постоје ниједне слободне новине у земљи. Зато ћу ја да отворим свој медиј, тако да ми неће требати ни новине, ни телевизија. Е то ће бити први слободни медиј у земљи. Моћи ћете и ви да дођете да радите код мене“, каже Бели кроз смех.

А на поновљено питање да ли то значи да није играч СНС он одговара: „Нисам ја, али ЛЈубиша јесте.“ А онда смех и оправдање – морам да журим, зову нотари. Према Фејсбук страници Белог Прелетачевића, њему је подршку и за ову кампању дао водитељ и поп певач Миња Субота. Објављена је његова слика са написом „морална подршка“.