Прочитај ми чланак

ЛСВ: Освештавање медицинских возила је увреда за грађане Србобрана

0

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) оштро је данас критиковала локалну власт у Србобрану због тога што је организовала церемонију освештавања медицинског возила за локални Дом здравља.

lsv-1349381715-215795

Освештавањем реанимобила у присуству двојице свештеника Српске православне цркве (СПЦ), представници локалне власти и Дома здравља у Србобрану су неописиво обрукали ту општину. Овакав потез иду раме уз раме са освештавањем воде у новосадском водоводу и омогућиће Србобрану да и они буду мета подсмеха широм земље и света”, навео је ЛСВ у саопштењу за јавност.

Та странка је затражила од представника локалне власти и Дома здравља у Србобрану да хитно упуте извињење и верницима, атеистима и свим грађанима те општине.

“Ово је скандал око којег би морале да се огласе све надлежне институције почевши од Министарства здравља и Министарства за државну управу и локалну самоуправу па све до Заштитника грађана. Шта је следеће? Да се селективно спасавају животи? Да у реанимобил не унесу некога ко је друге вере? Или није верник уопште?”, пише у саопштењу које је потписао потпредседник ЛСВ-а Александар Јовановић.

Оцењује се да је реч о бруталном свакодневном гажењу начела секуларне државе, без обзира на чињеницу да је тај принцип дефинисан и Уставом Србије.