Прочитај ми чланак

ЛСВ: Београд „град будућности“, а осталима сиромаштво

0

Лига социјалдемократа Војводине поставља питање министру иновација и технолошког развоја у Влади Србије Ненаду Поповићу зашто је за локацију такозваног Града будућности изабрана територија града Београда.

Министар Поповић недавно је посетио Индустријски парк Суџоу у Кини и најавио почетак процеса дизајнирања сличног парка у Србији, на територији града Београда, те је најавио да ће тај парк Београду омогућити лидерску позицију у областима иновација и технологије.

ЛСВ нема ништа против развоја наше државе, али зар после огромних пројеката „Београд на води“ или „Скyлине Белграде“ није време да се понеки развојни пројекат реализује и у осталим деловима Србије, питају из ове странке.

Београд је по свим економским показатељима остао једини развијени део Србије, а сви остали региони су постали неразвијени. Сасвим је јасна интенција да се сва власт, све финансије и сав капитал слију у главни град Београд, закључују у ЛСВ.

Ова интенција је отворено и противуставна, јер се на овај начин грађани Србије из осталих крајева земље доводе у неравноправан положај. Невероватно је да се планира и дизајнира некакав град будућности, а са друге стране се не види сиромштво остатка земље у садашњости. Ако је жеља власти да Србија у будућности буде само Београд, а све остало пуста територија, онда су на добром путу. Лига социјалдемократа Војводине на то не жели да пристане, наводи се у саопштењу ЛСВ.