Прочитај ми чланак

ЛОЖИ НАРОД Вучић: Врло је могуће да СНС изгуби изборе (од које опозиције?)

0

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да му је емитовање документарног филма „Владалац“ на телевизији Н1 показатељ да ће предстојећи избори бити најтежи за Српску напредну странку (СНС) и да је „врло могуће да ће СНС те изборе изгубити“.

У изјави новинарима након обиласка радова на обнови Инфективне клинике у Београду, Вучић је рекао да је тај филм посвећен њему последица кампање коју организују и плаћају „уједињени тајкуни Србије“, односно Драган Ђилас, Драган Шолак и Мирослав Мишковић, за које је оценио да би да се „врате на власт и пљачкају Србију“.

„Поносан сам колико им сметам и што сам успео да победим све њихове дилове. А ово ми показује да су решили да уложе много од својих покрадених милијарди. И зато ће избори бити најтежи за нас и врло је могуће да ћемо изгубити“, рекао је он и додао да ће на филм одговорити још већим радом и енергијом, како би показао да лажима и монтажама није могуће победити рад и посвећеност.

Он је рекао да се у том филму не види ништа друго осим мржње и додао да је филм припреман пред изборну кампању како би се подигло народно незадовољство и да би се људима рекло да је „Вучић дјаво и ђубре“.

„Питао сам се чиме сам заслужио филм од четири сата, а у којем није речено да је незапосленост смањена са 26 на 9,5 одсто. Није поменуто колике су биле плате и пензије а колике су сада, колико смо имали аутопутева и пруга а колико данас. Осим што смо видели да сам ја крив што је неки председник општине узнемиравао даму, иако смо предузели све да покажемо да са тим нисмо сагласни и да то осудјујемо. Крив сам био и за пожар у нечијој гаражи, иако смо ми ухапсили нашег председника општине. Не знам шта више очекујете?“, рекао је он.

Говорећи о тврдњама појединих опозиционара да Србија има великих проблема са мигрантима, Вучић је рекао да то није тачно.

„Србија нема проблема са мигрантима. Било је нешто мало у Шиду и Кањижи, али иначе нема нигде никаквих проблема. А то што постоји потреба неких да нас блате у свету, да би се показало да и ми имамо модерне фашисте, то им нећемо дозволити. Неће моћи да нас блате“, рекао је он.

„Промене које сам најавио нису обећање лудом радовање“

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да ће бити пуно промена на месту председника општина, градоначелника, међу одборницима и посланицима, јер је потребно увести нове људе са енергијом, и да та његова најава „није обећање лудом радовање“.

„Има људи којима сам задовољан али видим да им нестаје енергије, али има и другачијих случајева. Увешћемо пре свега младе људе на та места“, рекао је Вучић приликом обиласка радова на Инфективној клиници у Београду, најављујећи да ће бити промењени и они чијим је радом задовољан, али су се уморили после четири, пет година.

Кометаришући прилике у Босни и Хецеговини, он је рекао да је политика Србије поштовање Дејтонског споразума, што значи и интегритета те државе али и Републике Српске, унутар ње.

Он је рекао да је „жеља многих да увек за све окриве Србију“, па су, како је рекао, кренули да нападају што није „обуздао Додика“.

Како је навео, то није његов посао и неће то да ради, додајући да „поштује“ српског члана Председништва БиХ.

Он је рекао и да срамота да још нико није одговаро за покушај његовог убиста прилико посете Сребреници.

Говорећи о односима са Приштином, Вучић је оценио да се мора разговарати и кад изгледа да то није могуће. „Сукоб није алтернатива, потребне су нам године мира како би наставили да се развијамо“, рекао је он.