Прочитај ми чланак

ЛОПУЖЕ Кум славе СНС зарадио 340 милиона у јавним предузећима!

0

Председник Градског одбора Народне странке Борислав Новаковић поново је оптужио градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића за трговину утицајем, тврдећи да је омогућио свом страначком колеги зараду од 340 милиона динара. Новаковић је изашао са подацима где тврди да је СНС омогућила извесном Марку Босанцу Боскету, захваљујући Вучевићевом утицају добијао послове у јавним предузећима, захваљујући којима је његова фирма од почетних 40 евра капитала, за пар година убележила промет од више од 10 милиона евра.

“Несумњиво је реч о трговини утицајем, несумњив је однос пријатељства и поверења између градоначелника Вучевића и Босанца. Извори из јавних комуналних предузећа ми говоре да Босанац утерује страх у косте директорима, а и јасна је порука директорима када се овај појави на слави, у првом реду са градоначелником. Уз то, последњи пут је био и славски кум, то је знак да са њим треба да послују јер је човек од Вучевићевог поверења. Такође, на тим тендерима не постоји затворен систем, јер сви који још учествују фингирају понуде и у систему су Српске напредне странке. То значи да су јавне набавке формално у реду, али неформално то је кривично дело трговина утицајем”, рекао је Новаковић.

PRINTSCREEN

Он је такође истакао да је Босанац својевремено осуђен на шест месеци због насилничког понашања, и да “таквима није место у првим редовима са градоначеликом.

Новаковић је показао и фотографије са обележавања страначке славе, на којој је Боске био и славски кум новосадског СНС. На фотографијама стоји поред Вучевића и држи славски колач. Према речима Новаковића, Босанац послове добија преко фирми “Монтоп ХРС” из Новог Сада, “Монтоп Про” из Ветерника и “Монтоп Про Тецхнологy”, а које су склопиле уговоре са Градским зеленилом, Лисјем, Чистоћом, Водоводом, Информатиком, Градским саобраћајним предузећем.