Прочитај ми чланак

ЉУБИ ГА МАЈКА Вучић као манекен на плакатима мами кинеске туристе у Србију?!

0

На кинеским друштвеним мрежама ових дана шерује се плакат који позива туристе на путовање у Србију, а испред лепота наше земље, стоји портрет председника Александра Вучића.

У питању је плакат кинеске туристичке агенције, која организује путовања по Европи.

“Туристички биро вас води у Србију”, пише на плакату, чија је аутентичност у старту била упитна, ако имамо на уму слике које се обично пласирају у оваквим понудама. Јер, на овој је у првом плану слика Александра Вучића, председника Србије, док се у позадини тек назиру призори Београда.

Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, чији се портрет такође нашао на једном туристичком плакату у Кини, потврдила нам је да је реч о званичној кампањи.

“То је кампања на туристичком порталу Флиггy у оквиру Алибабе, с којим смо и раније сарађивали, нису плаћени огласи. Проценили су да ће кад прође криза с коронавирусом кинески туристи бити заинтересовани да путују у Србију и ми смо прва земља од четири или пет које ће бити представљене овом кампањом”, објаснила нам је Лабовић.

Foto: Weibo

 

Према њеним речима, Вучићева фотографија се нашла на плакату по њиховој жељи.

“Замолили су да се председник Србије обрати изјавом или овако преко визуала, јер он у Кини ужива велику популарност. И он је дао сагласност”, истиче Лабовић.