Прочитај ми чланак

ЛИДЕР БОШЊАКА ЉУТ НАКОН ПОРАЗА У СРЕБРЕНИЦИ: Грујичић победио због Шешеља!

0

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Младен Грујичић добио је 4.351 глас или за 2.441 глас више од бошњачког кандидата за начелника Ћамила Дураковића који је освојио 1.910 гласова, рекао је прелиминарне резултате избора за начелника ове општине предсједник Општинске изборне комисије Нермин Аливуковић.

Огласио се и Ћамил Дураковић који је био кандидат СДА и на овим изборима. Он је подсетио да око 3.300 бирача гласа путем поште и у одсуству за локалне власти у Сребреници и да се нада да ће то пресудити као и прије четири године, јер је ово, како је он оцијенио „тијесан резултат“. А затим је у видно узнемиреном и љутитом тону још додао:

„За разлику од мог противкандидата, Младена Грујичића, чији се програм заснивао националном примитивизму, на личним увредама, ја сам имао политички програм по мери свих грађана овог града”.

Дураковић је још и истакао да се данас, на дан избора, могло приметити да је у Сребреници било три пута више србијанских регистрацијских таблица, него што их иначе има, и да су многи дошли из Србије, само да гласају, а онда су се вратили назад својим кућама играјући тако велики политички фактор у изборном процесу овог подринског града.

Због тога ће, како је рекао бивши први човек Сребренице, бошњачка страна када буду саопштени сви резултати, на основу званичних извештају, правним путем оспорити све сумњиве резултате гласања, поготово на оним бирачким местима где је дошло до наглог скока броја бирача.

Шта је још Дураковић рекао у вези данашњих изборних резултата, за град Сребреницу, и како је победу Српске листе довео у вези са председником СРС, др Војиславом Шешељем, погледајте у видео прилогу горе.