• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Леон Коен, некадашњи Тадићев саветник, кандидат СНС за шефа дипломатије?
Прочитај ми чланак

Леон Коен, некадашњи Тадићев саветник, кандидат СНС за шефа дипломатије?

0

Леон Коен, који је до 2008. саветовао Бориса Тадића, најозбиљнији је кандидат напредњака за министра спољних послова

На месту министра спољних послова, на које су поједини медији већ устоличили лидера напредњака Александра Вучића, могао би да дође Леон Коен (67).

– Као искусан саветник, који се предано бавио питањем Космета, и то веома успешно, Коен је одлично решење – каже за Курир извор из врха СНС.

Коен није желео да потврди, али ни демантује ова сазнања. Пошто је чуо наше питање, само је кратко рекао:

– Не могу то да коментаришем.

Подсетимо, Коен је до 2008. био политички саветник тадашњег председника Србије Бориса Тадића и координатор државног преговарачког тима за КиМ. Оставку је поднео зато што је био незадовољан политичким потезима које је Тадићев спољнополитички тим спроводио без његовог знања. Коен је професор историје филозофије на Филозофском факултету у Београду, на коме је 1970. дипломирао филозофију.

 Влада од 15 ресора

Кабинет Ивице Дачића ће имати 15 ресора, али 17 столица. Осим министара, у Немањиној 11 наћи ће се и два потпредседника владе: Сузана Грубјешић (УРС), која ће бити задужена за европске интеграције и Јован Кркобабић (ПУПС), који ће се, као и до сада, бавити социјалним питањима. Имена већине министара су одређена, мада се још са сигурношћу не зна ко ће доћи на чело Министарства културе и информисања, као и Министарства унутрашње и спољне трговине.