Прочитај ми чланак

ЛДП: Наш Чеда нема везе са Земунским кланом

0

Београд - ЛДП се огласила поводом медијских навода у којма се Чедомир Јовановић доводи у везу са некадашњим земунским криминалним кланом.

cedomir-ceda-jovanovic

ЛДП оценила је да је повезивање Чедомира Јовановића са припадницима земунског клана директна последица Јовановићевог залагања за смену министра здравља Златибора Лончара.

У саопштењу, ЛДП је од Специјалног тужилаштва за организовани криминал затражила да се хитно испитају тврдње бившег фудбалера Драгољуба Јеремића у дневном листу Курир, који је рекао да је долазио у седиште земунског клана у Шилеровој улици и да је тамо виђао Јовановића.

„Јеремићева исповест у доказаном мафијашком таблоиду битно се разликује од изјаве коју је током привођења дао у акцији ‘Сабља’, у којој ниједном реченицом није споменуо покојног премијера Зорана Ђинђића и Чедомира Јовановића, али је зато детаљно описао своје везе са земунским кланом, Душаном Спасојевићем и Златибором Лончаром“, наводи се у саопштењу ЛДП.

Та странка је оценила да су налогодавци „наручене исповести Јеремића“ исти људи који су се уплашили захтева за смену министра Лончара и да је то разлог што је одмах наредног дана тај лист на насловну страну ставио Јовановића.

„Сукоб унутар владајуће коалиције, који је уствари прави разлог за иступање Велимира Илића и његово изненадно проналажење слика из Шилерове, ни на који начин не сме остати само медијска сензација, јер је тај обрачун само припрема за изазове са којима се Србија суочава у позадини афере са фотографијама. ЛДП нема намеру да се повлачи пред остацима криминалних група које су очигледно пред почетак изборне кампање поново активиране у циљу дискредитације оних који су и 2003. ризикујући свој живот, спречили да Србија постане трајни полигон паравојних формација и њених криминалних команданата“, наводи се у саопштењу.

Бивши фудбалер Драгољуб Јеремић изјавио је за Курир од суботе да је у Шилеровој виђао Јовановића, који је тамо седео и разговарао са припадницима земунског клана. Он је навео да тамо никада није видео премијера Зорана Ђинђића.