Прочитај ми чланак

Кумови имају право првенства, да му се купи јачи ауто: Реакције на удес на Дедињу

0

Кум председника Србије Александра Вучића, бивши директор ЕМС Никола Петровић, изазвао је саобраћајну несрећу у понедељак увече на Дедињу. И то би могло да прође као обична вест да "кум" није возио аутомобил чија се вредност процењује на око 300.000 евра, да у овој несрећи нису повређене две особе и да том приликом полиција није питала фоторепортере портала Нова.рс "како су сазнали за несрећу" и "шта раде ту". Колико председник има кумова, одакле му новац за овај ауто и да ли је Петровић заправо Бетмен... Ројила су се питања... Нека од њих свакако завређују одговор. Добити га, знамо, нећемо.

Полиција је у овом случају реаговала другачије него иначе. Са „мекларена“ су готово одмах скинуте таблице, а припадници МУП нису дозволили да његов аутомобил превезе АМСС, већ је то урадио Паркинг сервис.

Полицајац је у више наврата питао репортере Нова.рс одакле им информације.

Као да није реч о једној обичној саобраћајној несрећи.

Да можда и није тако обична и да су овде важила нека друга правила, поручили су грађани Србије у коментарима на извештај Нова.рс са места несреће, али и на друштвеним мрежама.

„Крив је возач опела корсе. Вучићеви кумови увек имају право првенства. Закон је промењен 2012“, написао је један од наших читалаца.

„Возач опела да се ухапси и осуди јер је возио где треба кум да прође, а да се куму купи нови и јачи ауто“, додао је други.

„Колико кумова има тај човек“, поставило се затим питање на Твитеру, све алудирајући на председника Србије Александра Вучића.

Убрзо је почело да се спекулише и о цени Петровићевог аутомобила, као и о пореклу новца…

„Извините што питам, али одакле Николи Петровићу, куму Александра Вучића, који је својевремено био и директор ЕМС, аутомобил од пола милиона евра“, упитао је један твитераш

Грађани Србије, углавном знају за ред, па су ускоро Уследиле честитке куму.

„Цена Мцларен-а стартује од 470.000 ЕУР па иде и преко милион. Браво куме“.

Убрзо се у целу причу уплео Брус Вејн, мултимилионер-индустријалац и један од најутицајнијих људи Готама. Јер, ко други може да вози овакав ауто?

„Људи, Бетмен је Вучићев кум“, било је једно од могућих објашњења.

Уследили су и коментари на рачун Петровићевих возачких способности.

„Мекларен ове године очајан у Бахреину и још гори на Дедињу“.

Једно од сасвим оправданих питања је било и како се овакво возило уопште вози по Београду:

„Како је ово возио преко оних силних лежећих и рупа у Ужичкој“, упитао је један од корисника Твитера.

Било је оних који су се забринули и због односа полиције према новинарима.

„Мене много више брине то, што су нека непозната лица опколила екипу НовеС и што су их припадници МУП – а питали како су сазнали за несрећу и шта траже ту. Шта је следеће?“.

Многи су тражили информације о броју на који могу послати СМС за прикупљање финансијске помоћи за „кума“, а коментар су имали и поједини представници опозиције.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић на Твитеру је написао:

„Вучићев кум Никола Петровић учествовао у удесу на Дедињу: „Меклареном“ се закуцао у ограду, повређене две особе. Само бахато… кумови, другови, пајтоси у вилама, јахтама, лимузинама…“

Добрица Веселиновић из Не давимо Београд целу расправу заклључио је једним логичним питањем:

„Ко вам је крив што сте сиромашни…“