Прочитај ми чланак

„У држави је хаос, немојте то да правимо и од спорта – Срби смо, људи смо“

0

Владимир Штимац, прослављени српски кошаркаш, огласио се након скандала у вечитом дербију, односно другом мечу финалне серије Суперлиге Србије.

Као играч, Штимац је и сам носио дрес Црвене звезде, апсолутно је свестан шта значи вечити дерби и борба за титулу, али оно што се десило у финалу Суперлиге Србије је срамота за домаћу кошарку.

„Дајте људи, немојте и спорт, доста је више мајке ми. Позивам вас све да престанете једни друге да вређате. Срби смо, људи смо, немојте да нас остане за под једну шљиву, ко Бога вас молим. Запамтите да не можемо једни без других. У држави је хаос, немојте то да правимо и од спорта, једине ствари по чему смо познати у свету“, написао је Штимац.

Звезда је после победе у првом мечу у серији (89:88), у другом губила са 57:45 у тренутку прекида на 7:55 до краја треће четвртине. Навијачи Партизана упућивали су разноразне увреде, а када су предмети почели да улећу у терен, играчи Црвене звезде су напустили паркет.

Од навијача је потом затражено да изађу из хале, причало се да ће се меч наставити у четвртак, али су се играчи Звезде, а онда и судије вратиле на терен, док црно-бели нису желели да играју пред празним трибинама.

Због свега тога, Звезди би требало да се додели победа службеним резултатом, а онда следи и уручење пехара за шампиона Србије.

Иначе, Штимац је недавно ушао у политичке воде, а још увек није објавио званичан крај играчке каријере.