Прочитај ми чланак

КРВАВ НОВАЦ Вилијам Вокер саветује Тачија за седам хиљада евра месечно

0

Бивши шеф ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер одлучио је да постане саветник председника тзв. Косова Хашим Тачија. Вокерова компанија ће добијати 7.000 евра месечно за помоћ Тачију.

Од августа, канцеларија председника тзв. Косова склопила је уговор са Фондацијом бившег шефа мисије ОЕБС-а на Косову, за професионалне савете. Фондација Вокер, коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како се истиче, дебео уговор са Тачијем о пружању савета.

На месечном нивоу ће тој фондацији за консултације које ће давати Тачију, бити уплаћивано седам хиљада евра.

Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете између Фондација Вокер и Председништва тзв. Косова. Тај уговор је потписан почетком августа и важиће наредних пет месеци.

Споразум између Тачија и Вокера био је уговорни, што значи да уопште није било јавног позива, већ су се стране сагласиле да га потпишу.

Пружалац услуга, у својству ангажованог, ради спровођења уставних овлашћења председника, пружаће напредну експертизу у питањима која укључују, али нису ограничена, на следећи начин: Заступништво Косова изнутра и споља, проширење и јачање односа Косова са другим државама само су неки од задатака које је Фондација Вокер дужна да обавља по уговору.

Србин.инфо подсећа да је Вилијам Вокер био човек који је по налогу Запада „открио“ српски злочин над Албанцима у селу Рачак, што је био повод за брутално НАТО бомбардовање Југославије, а и дан данас Вокерови тадашњи сарадници откривају праву истину, а то је да је Вокеров извештај био претходно монтиран и наручен од оних који су тада владали светом и САД. Након бомбардовања, уследило је киднаповање Срба, убијање и вађење њихових органа ради продаје, од чега су профитирали не само арнаутски крвници него и светски моћници који геноцидне монструме штите и дан данас.