Прочитај ми чланак

Крстимир Пантић: Очекујем убедљиву победу на изборима које расписује Република Косово

0

krstimir-pantic

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Кандидат Грађанске иницијативе „Српска“ Крстимир Пантић очекује апсолутну победу у сутрашњем другом кругу избора за градоначелника Северне Митровице, у којем очекује велики одзив бирача.

Он је рекао Танјугу да је велики одзив једини начин да, поред легалног добијемо и легитимног градоначелника Косовске Митровице, који ће на најбољи могући начин заступати интересе грађана и државе Србије на овим просторима.

„Очекујем убедљиву победу, убедљивију него у првом кругу, јер сада грађани имају само две опције на располагању. Сигуран сам да ће у овом другом кругу мени дати апсолутну подршку“, казао је Пантић.

Заједница српских општина ће, хтели то Албанци да признају или не, да ли се то свиђа њима или не, на неки начин бити ентитет који ће штитити интересе српског народа на Косову и Метохији, најпре спречити даље исељавање Срба са ових простора, а онда створити и услове за њихов бољи и квалитетнији живот, нагласио је он.

Пантић је додао да ће и новоизабрани градоначелници и скупштине општина имати много више капацитета да се одупиру даљем процесу признања независности Косова јер када 10 од преко 30 градоначелника укупно каже да не признаје такозвану косовску независност, да нису косовари већ Срби, држављани Републике Србије, онда ће тај глас морати да се чује много даље од Београда.

Он је уверен да ће се тај глас чути и у Бриселу и у Вашингтону и да ће морати бити уважен и поштован од међународне заједнице.

(Танјуг)