Прочитај ми чланак

Кривокапић: Вучићеви медији ме нападају због његових послова са Ђукановићем ВИДЕО

0

"Александар Вучић и Мило Ђукановић су већи пријатељи, него што смо мој најближи кум и ја. Какви су то они пријатељи? То њих морате да питате. Ђукановић је рекао да су њихови односи искључиво пословни, пошто су сарађивали на пројекту Београд на води... Нека ме све ово кошта, али ја само знам да тумачим ствари које се дешавају", изјавио је професор Здравко Кривокапић гостујући на ФАЦЕ ТВ.

Много је буре изазвао интервју лидера опозиције у Црној Гори, победника избора, Здравка Кривокапића сарајевској телевизији.

PRINTSCREEN

Толико да су српски медији чији је главни уредник Александар Вучић, а такви су скоро сви у Београду, кренули да синхронизовано нападају, чак и Амфилохија Радовића, дојучерашње јунаке обарања Мила Ђукановића.

Па шта је то рекао Кривокапић (а да није тачно)?

Данас је 23. дан од парламентарних избора у Црној Гори, а из Србије још није стигла честитка победницима. Иако је председник Србије познат као особа која ће брже-боље честитати победнику избора у Аустрији, Белорусији или Немачкој, реакције после гласања у Црној Гори није било. Мук. Већ више од три недеље…

А онда је Здравко Кривокапић, лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ дао интервју за Фаце ТВ и открио разлог (који је многима познат и јасан) – повезаност Вучића и Ђукановића.

Да би показао колико је заправо јака та повезаност, Кривокапић је истакао да два председника не везују само пословни односи.

– Вучић и Ђукановић су већи пријатељи, него што смо мој најближи кум и ја. Какви су пријатељи? То морате њих да питате – рекао је Кривокапић.

На опаску водитеља да је то питање поставио Ђукановићу, а да му је он одговорио да имају пословне односе у пројектима, какав је Београд на води, лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ је истакао:

– Па, можемо ли ви и ја то да докажемо? Ја мислим да не можемо. Али, доћи ће време када ће ствари бити потпуно транспарентне, јер ће један од наших првих принципа бити да, ко год потроши један евро, то грађанин мора да види. То овај систем никада није достигао.

Затим је Кривокапић наставио да анализира однос Вучића и Ђукановића, а када му је водитељ рекао да то може да се одрази на његову позицију у српским политичким круговима, професор је одговорио без трунке двоумљења:

– Нека ме све ово кошта, али ја само знам да тумачим ствари које се дешавају.

Он је претходних дана био на удару српских таблоида, под контролом Александра Вучића, а који су се, тобоже, питали „какав је то Србин кад неће да повуче признање Косова или када неће да изађе из НАТО“.

– На то питање треба да одговоре Вучић и медији који су њему блиски. Зашто то ради у овом тренутку? Ја мислим да је то због тога што и даље има добре релације са господином Ђукановићем.

„Не бавим се хипотезама“

– Не желим да се бавим било каквим хипотезама, те хипотезе увек могу да буду опасне. Ви сте ме питали и ја сам одговорио директно… Мислим да та прича око поделе држава и да су оне договорене негде друго, а да грађани Црне Горе о томе ништа не знају, потпуно је нетачна информација и зато сам на тај начин и реаговао. Јер, Јалта, или било који други велики догађај на коме су велике силе делиле територије је превазиђено – истакао је Кривокапић.