Прочитај ми чланак

КРИВОКАПИЋ: Вучић још звао ни да честита, ни он, ни било ко из региона

0

Лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић за FACE TV рекао је да га победа опозиције на парламентарним изборима није затекла, али да многе јесте и да има изузетну сарадњу са лидерима две коалиције и истакао „ми причамо о будућности“.

Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

Додао је да је ово прва звнична смена власти у Црној Гори одрађена оловком. „Грађани свугде могу да победе, само је питање како то неко доживљава и да се не бавимо како ће то неко доживети него шта је најбоље за сваког грађанина.

Није лако прихатити чињеницу да сте били непобедиви и да вас на крају неко победи“, рекао је Кривокапић, преносе Вијести.

Лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић изјавио је да га није звао председник Србије Александар Вучић и да никада нису били у контакту, а поновио је и да није „ни проруски ни просрбијански“ човек.

„Нисам ни проруски, ни просрбијански. Ја сам процрногорски, моја традиција битисања на овим просторима везују моје породице до данашњег дана за овај простор“, рекао је он у интервју за Фејс (Фаце) ТВ.

Он је поручио да медији праве „непотребно спиновање у овом тренутку“.

Кривокапић је на поновљену констатацију да је „процрногорски, а не просрпски“, одговорио потврдно и додао да зна шта је, ко је и одакле је.

„На овим просторима се и данас намеће да је најважније национално питање“, казао је Кривокапић истичући да у овом тренутку није битно како се он изјашњава, иако је „то рекао неколико пута“.

Он је рекао и да са председником Србије Александром Вучићем „нема никакве релације“.

„Вучић током свог овог временског периода до дана данашњег ме није контактирао. Никада нисмо били у контакту, знам га са медија, другачији контакт нисмо имали. Није звао ни да честита. Знам да сам предводио ову коалицију и да нико из региона није честитао“, рекао је Кривокапић.

Он је казао да питање односа њега „као верника према црквеном великодостојнику какав је митрополит Амфилохије“ отвара једну кутију коју многи желе да прикажу као утицај на њега као човека који је предводио листу.

„Ушао сам у процес да одбраним закон који је неодбрањих са становишта његовог деловања, а то је да Закон о слободи вероисповести вређа елементарно сваког истинског верника. Знам шта је црква, шта је држава. Да неко доноси закон који може да имовину било чију преведе у државну и да други доказују је елементарно неприродно право“.

Додао је да сматра да је Закон о слободи вероисповијести „тешко поправити“.

Објаснио је и како је на дан парламентарних избора одмах након што су саопштени резултати отишао код Амфилохија и пољубио му руку, што је у делу јавности оштро критиковано.

„Речено ми је да би митрополит волео да се ми видимо то вече, ја сам осетио као своју потребу, као човек из народа, сматрао као обавезу да се видим са митрополитом. Исказао сам радост и нисам је делио ни са ким као са нашим митрополитом. То може неко да прихвати и да третира на било који начин, ово вам је једина чињеница да сам имао највећу слободу те поделе, поред своје породице, са митрополитом“, рекао је он.

Фејс ТВ је Кривокапића представила као будућег црногорског премијера.