Прочитај ми чланак

КРИВОКАПИЋ: Владу пројектујемо за 4 године, Дритан потпредседник

0

Мандатар за састав нове Владе проф. др Здравко Кривокапић рекао је да је увјерен да ће влада добити повјерење, те да ће бити изгласана 2. децембра у Скупштини Црне Горе.

„Одлазећа власт се понаша као да је у пуном капацитету и вјероватно смо сви помало криви за то. Захваљујући нашем спором дјеловању, консолидује се систем ДПС-а и њима блиских структура“, рекао је Кривокапић у емисији „Начисто“.

© Sputnik / Скриншот

На питање како коментарише одлуку Николе Терзића да повуче своју кандидатуру, Кривокапић каже да му је указао „да је добио најврући кромпир од свих“.

„Било је неколико кандидата који су били квалитетни, он је због младости добио предност. Прије него је написао свој став јавио ми је телефоном и рекао свој став. Предлагао сам му да сачека, али то је његов лични став, казао је Кривокапић.

Рекао је да је Терзић, показао тимску одговорност.

Кривокапић истакао да је Абазовић сигурни потпредсједник Владе, а да и даље размишља о његовом ангажману на мјесто министра одбране.

„Формираћемо специјални тим за борбу против организованог криминална, имаћемо подршку међународне заједнице која ће нам дати и средства чак и експерте. То није процес за један дан, то ће трајати одређени временски период и надамо се да ћемо после три мјесеца, доћи до онога што сви очекују“, каже Кривокапић.

“Нећу основати партију”

Упитан да ли је његова влада реформска или вид припреме за изборе на којима би био страначкии лидер, он је рекао да је његово опредељење грађанско демохришћанска странка.

“Кад бих основао партију она би била тог профила”, каже мандатар и додаје: “Ја сам јасно рекао да немам намјеру да оснујем партију и нећу основати партију”, истакао је Кривокапић.

Рекао је и да би било некоректно да да изјаву о томе хоће ли учествовати на изборима.

“Пројектујемо да радимо четири године”
Истакао је да је када се формира Влада уобичајено да се не критикује 100 дана.

“Мислим да је природно да ту Владу 200 дана нико не критикује. Пројектујемо да радимо четири године, колико ће бити не оптерећујемо се тиме”, појаснио је Кривокапић.