Прочитај ми чланак

КРИВОКАПИЋ открио шта је затекао у свом кабинету: Милови људи уништили све (ВИДЕО)

0

"Документација изнесена из зграде Владе Црне Горе је огроман материјал. Зна се ко су особе које су учествовале у томе", казао је Здравко Кривокапић.

Bелики део документације од 2016. до 2020. године je уништен, саопштио је данас председник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић.

„Документација изнесена из зграде Владе Црне Горе је огроман материјал. Зна се ко су особе које су учествовале у томе. У мојој канцеларији је био огроман резач папира. Зашто су се уништавали папири? Морао је то неко да верификује и одобри. Стално тражимо одговорне на најнижим нивоима, а неко мора то да нареди. Немам информацију за комплетан део који се тиче Агенције за националну безбедност (АНБ) него што смо ми тражили, а то је информација о расподели станова. Није било поднесених захтева и морали смо да се обратимо АНБ“, рекао је Кривокапић након седнице Владе која је одржана на Цетињу.

„Замолио бих тужилаштво и државне органе да раде свој посао ни по бабу ни по стричевима, да свако ради свој посао одговорно и благовремено, то је неминовност која нас чека“, рекао је Кривокапић након седнице Владе.

Он је казао да имају сазнања да тужилаштво није реаговало у неким случајевима прања новца и утаје пореза.

Премијер је рекао да ће све бити дефинисано на јавним конкурсима и да ће бити бирани најбољи, а не као до сада најпослушнији и припадници партија.

„Зар није конкурс за директора Управе полиције показао да имамо 19 кандидата међу којима има довољно добрих не да покрију то место, већ и место помоћника директора полиције. Немамо времена да направимо комплетно оно што желимо, а то је стратегија доброг управљања ресурсима. Ако будемо имали прилику то ћемо предочити јавности. Слобода мора на изборима да покаже слободан глас, а не сигуран глас ма од које политичке структуре долазило. Ако вам грађани Никшића неко нуди паре, узмите их, а гласајте за најбоље, а то нису они који су били на власти до 30. августа“, казао је Кривокапић.

Он је казао да су желели да одају почаст свима који су Црну Гору волели и стварали и да су зато седницу организовали на Цетињу.

„30 августа се десила слобода која може да се развија само ако будемо радили заједнички. Живели смо у периоду селективне, некад недостижне правде и ову годину смо прогласили годином правде“, казао је он.

Говорећи о прању новца казао је да је на једном износу шест милиона, али не може да саопшти детаље.

На питање да ли подржава покрет „Не дамо Никшић“ одговорио је да је обећао да ни он ни министри неће бити иницијатори нити чланови партија.

„Ако чујете да се формира Демохришћанска странка, ја цу ту негде да будем. Не знам што би било спорно да нечији саветник буде у партији, ако се покаже да је то конфликт интереса ја ћу одмах да је сменим“, поручио је Кривокапић.

Он је говорећи о запошљавању рекао да у Црној Гори има 30 одсто неопредељених и да то значи да никад не би добили шансу да уђу у државну управу.

„Иако је можда било пропуста у почетку, желимо да најбољи добију шансу“, казао је он.