Прочитај ми чланак

Кривокапић одговорио Вучићу: Брнабић има ко да дочека

0

Српску премијерку Ану Брнабић у Црној Гори има ко да дочека, али је питање да ли ће она наћи времена да дође, казао је црногорски премијер Здравко Кривокапић и поручио да Влада неће одустати од покушаја да нормализује односе са Србијом.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да Брнабић не може да оде Црну Гору, јер, како је навео, нема ко да је дочека.

Foto: In4s

Кривокапић је агенцији МИНА рекао да није питање ко ће дочекати премијерку Србије.

“Него да ли ће она наћи времена да дође и да поздрави све оне који би је радо видели у Црној Гори, јер је она председница Владе братске и суседне Србије”, навео је Кривокапић, а преносе Вијести.

Према његовим ријечима, грађани Србије и Црне Горе желе да се односи нормализују.

“И нашем народу не би требало испостављати проблеме у виду техничких питања хоће ли премијерку дочекати отправник послова или амбасадор. И у том формалном смислу има је ко дочекати”, рекао је Кривокапић.

Он је истакао да је позив је и даље отворен “за наше најближе суседе, са којима делимо љубав и бригу за наше грађане, било да живе у Србији или Црној Гори”.

“Добродошла је и она и свако из Србије, јер ми нећемо одустати од покушаја да нормализујемо односе две државе”, поручио је Кривокапић.

Како је навео, одустати од тога значило би одустати од рођака, браће, пријатеља, историје, традиције.

“А ми смо један режим, између осталог, послали у прошлост баш због чињенице да је хтио да нам управо све то одузме”, додао је Кривокапић.