Прочитај ми чланак

КРАСИЋ ПОБЕСНEО У СКУПШТИНИ ЗБОГ СТРУЈЕ: Како може акциза и ПДВ на нула потрошње?

0

Током седнице Одбора за финансије, републиџки буџет и контролу трошења јавних средстава, посланик СРС Зоран Красић упозорио је остале чланове да се грађани Србије налазе на ивици сиромаштва не успевајући да купе све што је потребно за живот и плате све дажбине које им држава намеће.

Као посебну бизарнст, Красић је навео да ЕПС сваког месеца наплаћује 755 динара по бројилу чак и кад потрошње нема, наводећи пример старих кућа и викендица.

 

– Знате ли шта улази у ту цену, и акциза и ПДВ. Како може акциза и ПДВ на нула потрошње? Да ли ћете сутра да дате сагласност да се плаћа акциза и ПДВ ако се не троши гориво у колима? У чему је разлика ако нема потрошње? – упитао је Красић видно изнервиран.

Он је рекао да би чланови Фискалног савета требали да нађу решења и дају план како да грађани преживе у тешкој економској ситуацији.

Красић је такође навео да држава системски уништава мала и средња предузећа, и да све више предузетника и друштва ограничене одговорности затвара своје радње јер не могу да поднесу намете.

Красић редовно путем свог Твитер профила информише јавност о расту јавног дуга Републике Србије током власти Александра Вучића. Ово је тренутно стање:

 

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава je, на седници одржаној 31. јула, разматрао Извештај о раду Фискалног савета за 2016. годину; Извештај о раду Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки током 2016. године и Извештај о спроведеном надзору над применом Закона о јавним набавкама за 2016. годину, који је поднела Управа за јавне набавке.