Прочитај ми чланак

Пољопривредници о предлогу Владе: Прво дизел без акциза и ПДВ, па преговори

0

Пољопривредници који протестују одговорили су на предлог који им је упутила Влада Србије и истакли захтев да им се омогући да добију гориво без акциза и ПДВ, након чега су отворени за преговоре.

Пољопривредник Војислав Малбашки изјавио је Н1 да дизела без акциза мора бити на свим пумпама.

„Након тога прихватамо преговоре“, рекао је он.

Претходно је Влада Србије предложила формирање Радне групе за „координацију активности унапређења робно-тржишног пословања пољопривредним производима“.

Пољопривредници су на то одговорили дописом у ком се наводи да је такво решење „чисто губљење времена“.

Они су поручили да уколико влада донесе акт који предвиђа олакшицу пољопривредницима сипања горива на свим бензиским станицама без акцизе са ПДВ-ом, спремни су представнике владе приме на састанак у Клубу пољопривредника у Кисачу у понедељак у 18.

Пољопривредник Душан Торњански истиче да они траже да се уведу агрокартице, које могу да се повежу са е-аграром.

„Колико имамо пријављене земље, толико добијамо горива, кад испуцамо тај бонус то је то, више нема сипања, сипа се само у трактор и то је то, врло једноставно“, казао је Торњански.

Ово нису политички протести, ми смо изашли зато што смо у великом проблему, рекао је он, упитан да прокоментарише оптужбе председника Александра Вучића.

Каже и да ће вероватно доћи до радикализације протеста, ако не буду испуњени захтеви пољопривредника.

Пољопривредници настављају протесте, па су тако између осталог у 9 сати блокирали пут у Ченти. Блокада ће трајати сат времена па ће на пола сата пропуштати аутомобиле, јавља репортерка Н1.