Прочитај ми чланак

Краљ лапсуса: Бабић није знао у ком је граду нити када су избори

0
ЗОРАН БАБИЋ, шеф посланичке групе СНС-а

ЗОРАН БАБИЋ, шеф посланичке групе СНС-а

Колубара – Члан председништва СНС-а и бивши шеф посланичког клуба напредњака у републичком парламенту Зоран Бабић био је гост изборног штанда СНС-а на Градском тргу и том приликом направио је неколико лапсуса по којима је иначе познат.

„Осим што сам дошао да обиђем овај диван град, пун духа, историје и културе, али пре свега град пун ове лепе младости што стоји иза мене, која је веома активна у СНС, дошао сам да дам подршку Општинском одбору у предизборној кампањи. Мислим да је Србија за претходне две године, а на тај начин и сам град Краљево, прошла кроз један тежак период…“, изговори Бабић две грешке већ на самом почетку свог говора. Нити је у Краљеву, нити даје подршку Општинском одбору. Када су му новинари дошапнули да је у Ваљеву, а не у Краљеву, Бабић, уз извињење, објашњава да је „јуче био у Краљеву, а тај град је близу његове Врњачке Бање, па је мало емотивно везан за Краљево, а и иначе ових дана у кампањи пуно путује…“

Функционер напредњака је подсетио да смо се за последње две године суочавали са рецесијом, заосталим дуговима, са поплавама, али смо се и стабилизовали. „Почели смо да враћамо старе дугове, преполовили смо дефицит, привукли смо страних инвестиција за 1,7 милијарди евра, 120.000 људи је добило свој посао. Знам да има оних који су скептични, оних који немају посао, али желимо да напредујемо на бизнис листи, да и даље привлачимо стране инвестиције, али оно што је важно желимо да подстакнемо домаћа мала и средња предузећа. Мислим да и у Ваљеву, али и широм Србије, постоји много малих предузећа која поштено и одговорно раде“, рекао је Бабић. Подсећа да је Влада Србије само у овој години определила 16 милијарди динара за подстицање нове производње, за нову опрему и машине. Најављује да ће у буџету Србије бити и „стартних средстава“, а приоритет је и женско предузетништво.

Бабић погреши још једном, овај пут без извињења, рекавши да нам се 26. приближава. Застаде, новинар дошапну 24, Бабић се исправи па рече – „24. је дан када ће Србија одлучивати између будућности и прошлости. Много је оних који нам дају лака обећања, нагледао сам се ових дана бусања у јуначке груди, жалосно је што има оних који би да нас врате у хаос и безнађе деведесетих. За СНС и Александра Вучића најбитнија је будућност“, поручио је Бабић.

Колубарске.рс