Прочитај ми чланак

Ковачевић: Вучић заслужује орден колико и Јеврејин који је крменадлом убио рабина

0

Нови роман познатог српског редитеља, драмског писца и потпредседника Народне странке Синише Ковачевића "Велика драма" почиње тако што "Вучић добија Орден Светог Саве од патријарха, за обнову цркве коју је сам срушио", а аутор романа алудира на то да је апсурдно доделити орден највишег реда председнику Србије на свечаној церемонији прославе 800 година аутокефалности СПЦ.

После првог стигао је и други. Роман Синише Ковачевића. Читаоцима дела „Освајање завичаја“ прича ће се учинити познатом. Реч је о Ковачевићевој Великој драми преточеној у роман. Зашто је постао романописац, о јунацима својих дела, будућим књигама и какве то везе има са садашњошћу у којој живимо, Синиша Ковачевић, који је и потпредседник Народне странке, говорио је у интервјуу за Недељник.


На питање како би некоме ко није упознат са Великом драмом објаснио то што нови роман почиње тако што „Вучић добија Орден Светог Саве од патријарха, за обнову цркве коју је сам срушио“, Синиша Ковачевић каже да је “маестро случај велики чаробњак”.

Он је рекао да му се и раније дешавало да му антиципације сасвим случајно буду тачне, али да ово стварно припада фантастици.

– У време када је „Велика драма“ са мотивом написана, Вучић на кога ви мислите био је амбициозни радикал спреман да убије сто муслимана за једног Србина. Слава Богу, па је од те политичке матрице бар наизглед одустао. Али, коме ћемо праштати ако не лудој и непромишљеној младости. Како својој, тако и туђој. Мислим да је садашњи председник тај орден заслужио онолико колико и Јеврејин који је у синагоги убио рабина крменадлом – рекао је између осталог Синиша Ковачевић, који је искористио прилику да још једном категорички подржи бојкот предстојећих парламентарних избора.

– То колико их бојкот жуља најбоље видите што су најоштрији напади власти упућени према онима који су се изјаснили да ће следеће изборе игнорисати. Једнако тако, ово што ће као „опозиција“ изаћи на изборе, мање напада режим него нас. Ваљда су Вучићу противници они који излазе на изборе? Ваљда… – рекао је он и објаснио на шта ће личити такозвана изборна трка.

– Присуствоваћемо шаради у којој ће сви билборди од Вршца до Врања бити њихови, са наравно једним ликом персонификује златно доба, сви ударни термини на свим телевизијама опет његови, опет ће се гласови куповати за флашу пелинковца, опет ће се пеглати листићи… Ту и тамо, удробиће се и нешто помије, да се пређе цензус и што би рекле естрадне звезде, „тоето“ – истакао је Ковачевић.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!