Прочитај ми чланак

Ковач: Ми – Глас из народа се није разишао, у недељу изборна скупштина

0

Један од седам оснивача покрета „Ми – Глас из народа“ Митар Ковач изјавио је данас да се тај покрет није разишао и да ће у недељу бити организована изборна скупштина, ради прерастања покрета у странку.

Ковач је за телевизију Прва рекао да јучерашњи догађаји и наводи да су покрет напустила двојица оснивача, Бранимир Несторовић и Александар Павић, нису пореметили њихове наредне активности, али да представљају велики удар на покрет.

Према његовим речима, пет оснивача је још увек у том покрету, а највећу одговорност „сносе они који су га напустили“.

„Несторовић је хтео да се наметне као фигура која неће бити између нас седам, који управљамо покретом, него да сву власт приграби за себе“, казао је Ковач.

Навео је да Несторовићева изјава да није напустио покрет, већ само састанак, није тачна и да је Несторовић већ тад најавио и конституисање „неке нове своје политичке организације или странке“.

„Самим тим, он је престао да буде члан покрета и владајућег тела покрета“, додао је он.

Ковач је навео да наводи у медијима о сукобу у Покрету нису тачни, додајући да ;у великим организацијама увек има несугласица међу чланством, али не долази до разбијања партија, организација и покрета, али да се у њиховом конкретном случају ради о намери.

„Тај поступак је вероватно диригован од стране свих оних којима не одговара један овакав покрет, а њих није мало. Изненађење резултатом избора је било и за многе стране обавештајне центре моћи, али и за унутрашњу власт и добар део опозиције. Никоме од тих центара нисмо били баш по мери и, нажалост, радило се испод жита да дође до разбијања покрета, посебно око конституисања београдске власти“, оценио је Ковач.

Упитан да ли ће преостали оснивачи променити мишљење око формирања власти у Београду са Српском напредном странком, Ковач је казао да се „предомишљају они који напусте покрет“.

Мени је жао што је Павић отишао са Несторовићем, можда недовољно размишљајући о томе, али Несторовић је својим искуством, својим досадашњим политичким деловањем показао континуитет да не може нигде да остане стабилан и да олако напушта организације, партије и покрете“, казао је он.

Према његовим речима и Несторовић, као носилац парламентарне листе, и Александар Јерковић као носилац београдске листе, „испадоше прелетачевићи“.

„Али то је њихова морална одговорност“, додао је један од седам оснивача покрета „Ми – Глас из народа“ Митар Ковач.