Прочитај ми чланак

Kоштуница: Србиjа не сме да буде саучесник у насиљу Запада

0

Србиjа ни по коjу цену, а наjмање због фантомског датума за почетак преговора са Eвропском униjом не сме да буде саучесник у срамном насиљу коjе Запад спроводи над Србиjом покушаваjући да нам отме Kосово, изjавио jе данас председник Демократске странке Србиjе Воjислав Kоштуница. 

Уместо што Србиjа безглаво хрли у EУ, одричући се свега што истински вреди, последњи jе тренутак да се власт тргне и наjодлучниjе брани наше неотуђиво право да Kосово припада Србиjи, сматра Kоштуница и наводи да би била „велика и незабележена срамота ако Србиjа постане саучесник и придружи се отимачима наше териториjе“.

Пре пет година албански сепаратисти су под непосредним руководством западних сила, и уз воjно присуство НATO пакта, против правно прекршили Повељу УН и Резолуциjу 1244 jеднострано проглашаваjући независност, наводи се у саопштењу ДCC.
„И после пет година, свима jе jасно да ова лажна држава нема никакав легитимитет и да jе направљена и да се одржава голом силом и наjгором неправдом. Ништа не вреди то голо насиље, док год се Србиjа придржава међународног права и свог Устава“, наводи Kоштуница.

(Танјуг)