Прочитај ми чланак

Коштуница: Лаж је да je Контакт група подржала независност Косова

0

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница одбацио је данас тврдње европских званичника да помињање територијалног интегритета Косова датира још из 2005. године.

Војислав Коштуница: „Потпуна је неистинa тврдња представника ЕУ да је Контакт група 2005. године подржала територијални интегритет Косова. Истину је веома лако утврдити јер су принципи Контакт групе за вођење преговора из новембра 2005. године јавни документ и свако се може уверити да се у овим принципима апсолутно не помиње територијални интегритет Косова“

“Потпуна је неистинa тврдња представника ЕУ да је Контакт група 2005. године подржала територијални интегритет Косова. Истину је веома лако утврдити јер су принципи Контакт групе за вођење преговора из новембра 2005. године јавни документ и свако се може уверити да се у овим принципима апсолутно не помиње територијални интегритет Косова“, навео је Коштуница.

Према његовим речима, званична политика Србије је била да не прихвата поделу Косова, али то никако не значи да је Србија била за поштовање територијалног интегритета Косова.

“Напротив, неприхватање поделе Косова значи доследно поштовање територијалног интегритета Србије. Право питање гласи да ли је ЕУ спремна да из својих докумената избаци захтев за поштовање територијалног интегритета Косова. Прави је тренутак да Србија инсистира на пуном расветљавању овог питања и да не одустане од захтева да се избаци одредба о поштовању територијалног интегритета Косова“, навео је Коштуница.

 

( ДСС, фонд Слобадан Јовановић )