Прочитај ми чланак

Коштуница: Из дана у дан се заклињу Берлину да ће Србима променити свест

0

vojislav-kostunica

КРУШЕВАЦ- Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница поручио је данас да само пут политичке неутралности може да сачува идентитет и територијални интегритет, част и достојанство Србије и њених грађана, истакавши да је за чланство у Европској унији неопходан улазак у НАТО.

Коштуница је на предизборном скупу у Крушевцу, како се наводи у саопштењу ДСС, окупљеним грађанима говорио о штетности чланства у Европској унији и НАТО, нагласивши да се знак једнакости ставља између слободе и политичке неутралности.

„Европска унија је политичко-економски савез који је повезан, а може се рећи и подређен војном савезу НАТО. А уколико Србија жели у ЕУ, мора следити пример осталих нових чланица, које су све, без разумљиво Малте и Кипра, морале да пре уласка у ЕУ прво уђу у НАТО. Тај пут би за Србију имао тешке последице“, упозорио је председник ДСС.

Коштуница је говорио и о последицама европских интеграција и променама које се од Србије очекују.

„Из дана у дан се заклињу у Бриселу и Берлину да ће српски народ променити своју историјску свест.

Шта значи та промена? Светковати почетак преговора са ЕУ, који значи одлазак у ланце“, нагласио је Коштуница.

Осим Коштунице, на скупу су се обратили и председник Градског одбора ДСС Драган Аздејковић, члан Главног одбора странке Марко Јакшић, као и председник Покрета ветерана Саша Дујовић.

(Танјуг)