Прочитај ми чланак

Костреш: Колико кошта Србија, ми ћемо то платити, а све остало мора да остане у Војводини

0

БЕОГРАД – Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш најавио је у суботу да ће се, после Конгреса ЛСВ, та странка залагати бескомпромисно и приоритетно за интересе Војводине, док ће политика у Србији бити на другом месту листе пририотета.

„Ако водите рачуна о себи и својим интересима, то није сепаратизам. Све што се заради у Војводини, овде мора и да остане. Колико кошта држава Србија, ми ћемо то платити, а све остало мора да остане у Војводини“, рекао је Костреш новинарима у Новом Саду пре почетка Конгреса ЛСВ.

Према његовим речима, ЛСВ је у мандату претходне Владе Србије показала добру вољу и пружила руку централним властима, али јој та рука није узвраћена.

Портпаролка ЛСВ Александра Јерков оценила је да актуелна Влада Србије ради отворено против Војводине и нема разумевања за аутономију покрајине.

Она је оценила да изборни резултати лидера ЛСВ Ненада Чанка показују да је у претходном периоду одлично радио и додала да то не треба да се брка с грешкама које је правио у приватном животу и за које, како је навела, треба приватно да сноси одговорност.

На Конгресу ЛСВ у Мастер центру Новосадског сајма учествује више од 1.200 делегата из целе Војводине, а медју гостима су амбасадори појединих држава, као и представници појединих политичких партија у Србији.

Једини кандидат за председника ЛСВ је Ненад Чанак, лидер странке од оснивања 1990. године.

(Бета)