Прочитај ми чланак

Копира Вучића – Тзв. Јавни сервис Косова: Србија спрема атентат на Куртија

0

Тзв. Косовски јавни сервис (РТК) објавио је данас, позивајући се на безбедносне институције, наводна сазнања о томе да су одмах после седнице Савета безбедности УН достављени подаци који указују да Србија покушава да изврши атентат на тзв. косовског премијера Аљбина Куртија у Скопљу.

Аљбин Курти је стигао синоћ у Скопље, а све мере безбедности су предузете унапред, у координацији са безбедносним институцијама Северне Македоније.

За РТК је речено да су процене о опасности по Куртијев живот озбиљне, посебно ако се има у виду да долазе из више извора информација.

„То је била српска оперативна комбинација, где су медијске обмане испреплетене са акцијама на терену могућих атентатора на српско-македонски екстрем, блиски Руској Федерацији, али под контролом српских институција“, рекао је извор за РТК.

Јавни сервис у Приштини јавља да је Курти ушао на тзв. Косово.

„Сазнао сам да има много претњи од појединаца и структура које имају корене у Београду, али сам управо дошао из Скопља. Нисам се осећао угрожено, али сам видео да је било много полицијских снага које су се побринуле за састанак одржан у Скопљу”, рекао је Курти, преноси Klankosova.tv.