Прочитај ми чланак

Комшић: Нема укидања, ни отцепљења РС

0

ZELJKO KOMSIC

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић сматра да „не може бити насилног или `мирног` укидања Републике Српске, поготово мимо воље људи који ту живе, али да нема и неће бити њеног ни насилног нити `мирног` отцепљења“.

Комшић се „нада да су коначно политичари из СНСД-а схватили тежину прича о отцепљењу и самосталности, те евентуалне последице“.

„Ја сам само рекао наглас оно што сви знају и чега се сви плаше у овој земљи. По не знам који пут понављам – мислити да се могу остварити нечији нереализовани ратни циљеви `мирним` путем је злослутно и неодговорно, пре свега, према свом народу, али и према другим народима, као и према свима који живе у БиХ“, наводи Комшић у саопштењу.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Према његовом мишљењу, од таквих амбиција сви ће имати штету.

„Зато је боље да заборавимо приче о отцепљењу, укидању, даљим поделама, наметањима, политичким и етничким преварама и посветимо се правом послу. У овом тренутку то је, пре свега, борба против беде, сиромаштва и неправде сваке врсте коју осећају готово сви наши грађани“, сматра Комшић.

Члан Председништва БиХ Небојша Радмановић апеловао је данас да Комшић „опозове свој позив на оружје“.

„То је једини начин да људи у БиХ озбиљно схвате да их он није позивао на оружје“, рекао је Радмановић на конференцији за новинаре у Сарајеву.