Прочитај ми чланак

КОМШИЋ: Надам се да Хрватска није прешла црвену линију

0

Наводе појединих медија о евентуалној укључености дипломата из суседне Хрватске у активности које дубоко улазе у сферу шпијунаже и тероризма у циљу остваривања њихових нејасних интереса у БиХ имати ће јако озбиљне импликације, изјавио је Жељко Комшић, члан председништва БиХ.

Како се наводи у саопштењу “само лоше информисан и неупућен посматрач може помислити да се у данашњем свету дипломате искључиво баве „развојем и унапеђењем дипломатских односа“. Међутим, и у тим активностима постоји прецизно повучена црвена линија која се не сме прелазити”.

Он је оценио да данашње појављивање премијера Хрватске Пленковића, где је организован “тзв. политичко-научни скуп на тему измена Устава Босне и Херцеговине, још увек није прелазак те црвене линије, иако демонстрира велики недостатак кућног васпитања”.

Од надлежних сигурносно – обавјештајних агенција Босне и Херцеговине затражена је провера навода о покушају приказивања БиХ као „регионалне базе терориста“. Ако се ти наводи потврде као основани, БиХ ће без оклевања подузети мере које су предвиђене у таквим ситуацијама, закључује се у саопштењу.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!