Прочитај ми чланак

Коментар избора: КАД СИ ГЛАДАН НИСИ САВ СВОЈ

0

Изгледа да наш народ заиста описује реклама за Сникерс чоколадице „Кад си гладан ниси сав свој“.

Илустрација: AFP/East News

Илустрација: AFP/East News

Да ли је могуће да нам у толикој мери треба ован предводник који нас отворено набија на рогове? Истина је да су од 48% колико је Вучић добио на 56% излазности (значи укупно око 27,8% гласача Србије) далеко већински били гласови пензионера. Искрено, не верујем да је то било због коалиције са породичним кланом Кркобабић. Такође, тешко ми је да поверујем да је то због доброг односа власти према пензионерима, или можда није истина оно што сам чуо да су им смањене пензије, или у својој 28. години више не размишљам рационално па ми се понижени старији грађани често привиђају како траже нешто по контејнерима јер су гладни. Него како беше она реклама за Сникерс?

Истина је да су нам најстарији суграђани најподложнији манипулацији, а они мучени лојални свакој власти као и до сада, лојални медијима. А заиста искрени мислећи да чине добро за своју децу и унучад подржавају оног што бар нешто ради или боље написано „ради“. Ако треба и по три пута ће се Вучић латити лопате како би посипао камене темељце. Тако ће га они што најчешће гледају дневник видети како држи лопату,да се не либи тога. Живели су наши стари цео век без интернета и разумем да им је тешко да се сада навикавају на њега, мада и млађи који га користе већински га користе у погрешне сврхе, а не да би се ваљано информисали. Свако може отићи на зеленашки западни сајт ММФ-а и видети да нам је од доласка у врх па на чело владе „господин“ Вучић својом политиком за четири године подигао јавни дуг за више од тринаест милијарди па смо данас задужени укупно 27 милијарди евра. С обзиром да нема производње, самим тим и извоза, газде са запада из истог ММФ-а наредише да се буши нова рупа на каишу већини грађана Србије, да се крше закони и устав, противзаконито смањују пензије, забрана запошљавања итд… у недоглед. У издају око бриселског споразума да не залазим, да се не понављам већ годинама.

Но, ето из љубави и бриге завише нас пензионери у црно. Треба нам изгледа још дванаест година погрешне политике, млади смо „имамо времена“. Ко нам је и крив већински млади ћуте, насели су на пропаганду- гледај ти сине себе, гази преко мртвих да се обезбедиш, а оно светла ни на видику, ма ни у фрижидеру када га отвориш, цркла и лампа. Нису млади баш толико гладни, баке и деке ће одвојити од уста за своју унучад и децу,то нас краси као народ и даље у ова тешка времена. Но проблем са младима је што су жељни, жељни посла,летовања, нормалног живота. А ретко ко је жељан истине и правде,без тога све је лаж а у лажи нам колективно не може бити боље. Све се то може видети на око. Витки јесмо јер имамо таман да се прехранимо, по која кинеска крпа (бар је то повољно) и доказ потребе да глумимо вршњаке са запада већини лежи у џепу – ма леба да нема да једе ал’ ајфон мора да се има, мада ни он више није тако скуп и недоступан. Онда имамо и низ оних који би требало да се истичу својим примером како су морални,вредни,свесни и савесни, а они као мала деца уђу у политику са озбиљно намазаним и искусним играчима (издајницима) па их ови искористе како би одвукли некоме пола процената и како би разочарали још неког потенцијалног бунтовника.

Ми Срби изгледа да никад не видимо своје грешке,не памтимо промашаје и не учимо на њима, сви као чекамо да нам прекипи па ћемо преко ноћи нешто да урадимо. Шта чекамо браћо, да нам непријатељи дају тољаге како би разбуцали домаће издајнике? Па имамо и ми ваљда довољно дасака и мотки, не треба нам страна батина (она пуно кошта),ова наша је тврђа, има бољи ефекат и дуже се памти! Ко је учио историју то зна.

Чекају нас озбиљни напади на породицу, на целовитост земље коју смо пунолетством стекли, такође на генетски код и мит који смо по рођењу наследили. Чека нас закон о продаји земље странцима, чека нас промена Устава који смо заједно изгласали са преко 95% на излазности од 60%. Изгласали смо га како би сачували Космет и Војводину. Без обзира што се Устав свакодневно крши морамо се организовати и морамо га бранити, ванпарламентарно и ванинституцијално. Од парламента нећемо имати много помоћи, мало је посланика који ће бранити Устав у парламенту и искрено се надам да их у наредним данима неће бити још мање. 

И на крају браћо и сестре, мислим да, ако желимо да се нахранимо и да не оскудевамо у животним вредностима, морамо прво да се позабавимо истином и правдом. А истина је да нам Запад манипулацијом лабилних и постављањем послушника кроји судбину, која може бити само црна. Но, ко мисли да није лабилан нека устане, а част браћи која дискретно, не истичући себе, стоји већ годинама. Како ми радили тако нам и Бог помогао!