Прочитај ми чланак

Коме треба сукоб Николића и Вучића

0

nikolic-vucic

Терет на леђима Вучића и Николића је велики, и ово су моменти кад они морају да покажу највиши степен политичке зрелости

Често се говори и пише о томе колико појединим западним структурама и њиховим овдашњим експонентима не одговара снажан двојац попут Томислава Николића и Александра Вучића на челу Србије и да ће све учинити да их раздвоје и посвађају. Тренутна операција се одвија тако што медији под америчком и британском контролом до бесвести блате Николића и константно лансирају текстове како Николић прави своју партију, што у јавности ствара утисак да је он љут на Вучића.

Са друге стране, то што нема директних напада на Вучића, ствар је медијске технологије: они схватају колика је његова популарност, те би им директан напад на њега донео само штету. Зато се операција против Вучића одвија тако што му черече најближе сараднике, јер, када њих довољно сатанизују, Вучић остаје на чистини и постаје лака мета за напад. Обојицу, опет, кроз лансирање текстова о њиховом наводном сукобу доводе у позицију да се не зна да ли је горе да демантују те измишљотине или да их само игноришу, јер у обе варијанте народу се баца црв сумње, кога је тешко одстранити.

Како црв сумње буде растао, рашће и притисак да се свађа заиста и догоди, а та свађа неминовно доводи до дестабилизације политичких прилика у Србији, што је очигледно и циљ креаторима ових бесомучних медијских спинова. Сва истраживања показују да се бирачко тело Српске напредне странке и остали грађани Србије највише прибојавају тог сукоба и да би евентуални сукоб председника државе и премијера неминовно у Србији довео до велике политичке нестабилности.

На стварању те политичке нестабилности Курир и Блиц су одавно ангажовани, а обилату помоћ им пружају, поред појединаца из опозиције, и неки људи из саме власти, који раде далеко више за интересе САД и Велике Британије него за интересе Србије. Да се разумемо, притисак је огроман, а терет на леђима Вучића и Николића још већи, и ово су моменти када њих двојица морају да покажу највиши степен политичке зрелости.

Политичку зрелост обојица ће показати ако на сваки медијски спин о њиховој наводној свађи, у јавности демонстрирају што јаче јединство. Поред тога што су дугогодишњи сарадници и пријатељи, њих двојица морају да имају на уму и чињеницу да је у овом случају у питању држава. Бог им је пружио шансу да са тако важних позиција воде једину нам отаџбину. Ту шансу и Божији дар морају одговорно да искористе. Морају да отклоне и најмању сумњу коју медији лансирају о њиховом наводном сукобу.

Ми који их познајемо знамо да је реч о лажима, али огроман број људи чита дневну штампу и, када се људима сто пута понови како између њих тиња неки сукоб, то постаје истина. Гебелс је ту врсту пропаганде одавно патентирао, а савременици оваквих кампања Гебелса су одавно превазишли. С обзиром да Србију очекује заиста много искушења, било би добро да обојица што чешће заједнички наступају у превазилажењу тих искушења. Само на тај начин показаће да су јачи од сваке лажи која се о њима константно лансира.

Нека то ураде и из ината Мајклу Девенпорту и сличним „уредницима“ Курира и Блица.

Standard.rs – Владимир Ђукановић