Прочитај ми чланак

Колико лажних пратилаца на Твитеру имају СНС и Вучић?

0

Привид подршке Српској напредној странци и њеном лидеру и председнику Србије Александру Вучићу веома је битан, јер она стварна, како показују истраживања и све веће незадовољство грађана, све је мања. А ово се може проверити и погледом на лажне пратиоце напредњачких профила на Твитеру.

Доста проблема имају СНС и Вучић са Твитером ових дана, те су медији који су прорежимски и „сарађују са Владом“ тако на овој мрежи и званично означени. Ово је међутим далеко мањи проблем од лажних профила или такозваних „ботова“ који на друштвеним мрежама раде у корист режима.

Колико их заправо има може се проверити веома једноставно у некој од бројних апликација које мере лажне пратиоце, а управо ово су урадили у Демократској странци.

– Зашто се картел СНС плаши свега што је нормално? Немају они никакву подршку. Ако имају, чему аутобуси, спискови испред бирачких места, капиларни гласови, досељавање, блокада медија, уцене на послу, џипови, батинаши, сликање личне карте, куповина гласова, бугарски возови, лажи – питају из ДС-а.

Председник Србије тако према мерилима апликације има преко 71 одсто односно 259 хиљада лажних пратилаца на Твитеру, док званични профил СНС-а прати 68,5 одсто лажних профила, односно преко 48 хиљада људи.

Иако се већ одавно прави твитераши, али и корисници осталих друштвених мрежа сусрећу са хвалоспевима председнику и владајућој странци, број лажних пратилаца је и даље запањујућ.

Ботовска машинерија, како је неки зову, осим што хвали сваки потез Вучића и СНС, такође уме и да напада и у коментарима покуша да на сваки начин ућутка оне који се против потеза власти побуне.

Ако је судити по наводном броју лажних профила који подржавају овај режим, можда ускоро неће бити битна питања ко и како ову машинерију покреће, а њихов напорни рад отићи ће у заборав.