Прочитај ми чланак

КОЛЕГЕ ПОСЛАНИЦИ ПОРУЧУЈУ: Ружићу, имовину на сунце!

0

Потпредседник социјалиста мораће да објасни како је са 26 година стекао гарсоњеру на Дедињу, потом трособан стан у Жаркову и на крају петособан вредан 450.000 евра на Бановом брду.

thumbnail_ruzicДржавни органи морају што пре да испитају како је потпредседник СПС Бранко Ружић стекао имовину на Дедињу, као и то на који начин је успео да је увећа током претходних година и политичких функција, истичу саговорници Курира.

Подсетимо, Ружић је 2001. са свега 26 година стекао првих 37 квадрата на Дедињу, а у имовинској карти је 2010. пријавио трособан стан од 87 квадрата у Жаркову, да би три године касније ушао у петособан стан од скоро 200 квадрата на Бановом брду, чија се вредност процењује на 450.000 евра.

А онда, невероватно, али наводно истинито, 2015. постао је бескућник! Он је у имовинској карти пријавио да нема никакву некретнину у свом власништву, иако тврди да је рођен богат и да су му петособан стан купили отац и свастика!

Такође, функционер СПС шета сат „ролекс“ вредан око 9.500 долара, за који такође тврди да га је добио на поклон „од пријатеља“.

Политиколог Владимир Гоати каже да Агенција за борбу против корупције има права да испита све оно што је сумњиво и указује на распон између имовине и примања.

– Одговарајуће инстанце треба да испитају да ли је та имовина стечена од пара које су зарађене по закону или није и да ли је реч о наследству. Ту се прича завршава – изричит је Гоати. Чак се и сам Ружић слаже са овим ставом свих наших саговорника. Он је на питање како коментарише то што политичари сматрају да његов случај треба да испитају државни органи рекао:

– Слажем се с тим ставом, наравно. То је мој став одавно – поручио је Ружић за Курир.