Прочитај ми чланак

КОЈИ ВУЛИН ЛАЖЕ? Био у добровољцима током бомбардовања, а није служио војску

0

- Ја сам се пријавио у добровољце, отишао у Бубањ поток, провео тамо једно време, али једноставно нас је било превише, поготово мог ВЕС-а. Тражили су противавионце, а не пешадију - изјавио је 1999. године, Александар Вулин, у документарцу РТС.

Да се нешто озбиљно не поклапа у изјавама актуелног министра одбране, Александра Вулина, јавности је одавно познато. Међутим, свима онима који су служили војску, брутално се вређа интелигенција, поготово часном делу српског официрског и војничког кора.

Да један од Вулина озбиљно лаже, доказ је и изјава од пре три године, када се Вулин јадао војницима на добровољном служењу рока у ваљевској касарни ”Војвода Живојин Мишић“, да га је војна комисија одбила за служење војног рока, наводно, због високе диоптрије.

– За младог човека је тешко кад схвати да нешто не може, а у годинама је кад мисли да може све, имао сам диоптрију више од 7, на једном оку два цилиндра, а на другом један. Стало ми је шта ви мислите о мени, о Војсци и држави, јер ја нисам служио Војску и бескрајно вам завидим на томе што ви служите. Ништа у животу нисам више желео него да служим држави као ви, у униформи с оружјем и жао ми је што нисам, али то не значи да своју државу не волим – рекао је министар Вулин.

Сваком ко се иоле разуме у војску, мада, посебна интелигенција није потребна, поставља се питање, како је Вулин могао 1999. године, имати ВЕС (Војно-евиденциона специјалност), ако га је комисија одбила за служење војске због диоптрије?! Не само то, како је уопште и један једини дан могао провести као добровољац, кад није прошао војну обуку?!

Који Вулин лаже, онај из 1999. или 2017. године?!