Прочитај ми чланак

Ког пајаца ће Вучић жртвовати да вређа Ђоковића?

0

Вест да је најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, коначно стао уз свој народ, недвосмислено се изјаснивши против Вучићеве компаније Рио Тинто, снажно је одјекнула у српским медијима. Јасно је, након овог, да му осветољубиви српски диктатор неће опростити овај чин и да следи пролазак кроз медијско блато. Сада се само поставља питање коме ће напредњачки самодржац доделити овај прљави посао.

– Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о „здрављу“ је сувишна – написао је Ноле у првом Инстаграм сторију објавивши притом и слику са протеста, а онда и додао:

– Природа је наша мајка. Проводимо више времена у природи. Са њом и уз њу нам је живот богатији – навео је Ђоковић.

Принтскрин: Новак Ђоковић, инстаграм

 

Имајући у виду чињеницу да се Ђоковић годинама није изјашњавао о кључним друштвеним проблемима у својој земљи, овај потез најбољег тенисера света представља прекретницу.

Ускраћивањем подршке пројекту злогласне компаније Рио Тинто, иза којег стоји режим у Србији, Ђоковић се озбиљно замерио српском поглавару, који такве ствари не прашта, те извесно следи одмазда.

Ко ће бити Вучићев „жртвени јарац“ који ће први бацити камен на Ђоковића? Списак кандидата је подужи, а верујемо да има и добровољаца: у првом ешалону ту су Пинк и Информер, који ће медијски покрити напад, уз осталу ситну медијску боранију која ће преносити њихове текстове; ту су, затим, режимски аналитичари – Крло, Јелена Милић, Дејан Вук Станковић; онда следи удар скупштинских пајаца – Ристичевић, Мартиновић, Бакарец, Кебара, Лангура, Сима Леденица, Ђурићева, Пиља, Божићева; одмах иза њих иду и напредњачки бојовници Сима Мегафон, Миша Вацић, Јованов, Драгослав Бокан…

Наравно, врхунац кампање ће бити код неизоставног Миломира Марића у „Ћирилици“, где ће лично напредњачки поглавник да замери Ђоковићу на практиковању јоге, медитације, источњачких филозофских школа, вегетаријанској исхрани… Већ замишљамо сцену.

– Не знам вам ја за та чуда, за те роге и медијације, ја сам обичан човек, то је за те згубидане који само критикују… Ја једем пасуљ и сарме, а не тамо неке травке, као они који зарађују милионе, док скромни људи као ја возе стару Шкоду… – могућ је одговор Вучића на питање Марића како оцењује Ђоковићеву подршку народу.

Срећан рад!