Прочитај ми чланак

КОАЛИЦИЈА ПОШТЕНИХ: Сарадња Чеде и Тадића, очекује се и Чанак

0

Boris-Tadić-Cedomir-Jovanovic-Nenad-Čanak-

БЕОГРАД – Либерално-демократска партија (ЛДП) и Социјалдемократска странка (СДС) скупом у суботу почињу заједнички рад на формирању грађанске алтернативе овој власти, најавио је за лист „Данас“ Кенан Хајдаревић, члан Председништва ЛДП.

Он наводи да ће у Дому омладине представници ове две странке Чедомир Јовановић и Борис Тадић почети разговор са грађанима у Београду о свим важним и актуелним политичким питањима.

Према сазнањима „Данаса“, ЛДП очекује да им се на скупу придруже и представници Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ).

Како кажу извори листа, осим Јовановића и Тадића постоји могућност да се грађанима обрати и председник ЛСВ Ненад Чанак.

ЛДП и СДС позвали су и чланове и симпатизере ДС да им се прикључе, а како незванично сазнаје „Данас“ у ДС, на том скупу неће бити њихових високих представника.

– Желимо да кренемо у процес разговора са грађанима о идејама о којима смо већ између себе разговарали. Чедомир Јовановић и Борис Тадић се већ неко време виђају и разговарају о свим актуелним политичким питањима. Увелико се ради на заједничком програму, али да бисмо могли да га на најбољи начин уобличимо и усвојимо, желимо најпре да разговарамо са грађанима – објашњава Хајдаревић, преноси „Данас“.

Он је за тај лист рекао да ово није почетак кампање и формирање коалиције или савеза, јер се још увек не зна тачно када ће бити избора.

Извор: Данас