Прочитај ми чланак

ЧАНАК ВАН СЕБЕ: Упоредио Шешеља са Хитлером, а Хртковце са Јасеновцем!

0

- Немамо намеру да правимо немир и да узнемиравамо људе, већ ћемо отићи до Хртковца и чекати. Ако Шешељ уђе, улазимо и ми - нагласио је лидер ЛСВ

Као што је срамота за Хрватску да се усташки поздрав „За дом спремни“ дозволи у Јасеновцу, или када би се у име неке демократије у Аушвицу појавила табла „Зиг хај“, то је исто као и када би се Шешељ појавио у Хртковцима, оценио је данас лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Фото: А.С.

 

На све ово изречено од стране Ненада Чанка, Војислав Шешељ је имао одговор у свом стилу:

 

– Хртковци су симбол и синоним за етничко чишћење – рекао је Чанак и поновио да ће чланови ЛСВ у недељу, 6. маја, ако Шешељ буде у Хртковцима бити тамо јер, каже, неће пристати да се „осуђени ратни злочинац врати на место злочина“.

– Немамо намеру да правимо немир и да узнемиравамо људе, већ ћемо отићи до Хртковца и чекати. Ако Шешељ уђе, улазимо и ми – нагласио је лидер ЛСВ за ТВ Пинк и додао да ако забрана МУП-а за окупљање у Хртковцима важи за ЛСВ, треба да важи и за Шешеља.

Чанак каже да су у више од 20 места у Војводини „Шешељеви злочинци и држава Слободана Милошевића са лажном личном картом“ протеривали људе бомбама, деци стављали пиштоље на чела, секли дрвеће како би забранили улазак у цркве…

– И данас се то заборавља – тврди Чанак и додаје да „Шешељ није осуђен због паркирања на зеленој површини, него због злочина против човечности“.

Лидер ЛСВ тврди и да Шешељ више није народни посланик, јер му је мандат, како наводи, по Закону о избору народних посланика аутоматски престао оног тренутка када га је Хашки трибунал осудио на десет година.

– Административни одбор констатује да би могао неко други да преузме тај мандат, међутим, тај део око преузимања мандата се није десио, али то не значи да је он посланик, а зашто то није спроведено, то је већ друга тема – каже Чанак.

Подсетимо, Министарство унутрашњих послова Србије поновило је да неће дозволити ниједно окупљање 6. маја у селу Хртковци и да ће о томе и званично обавестити организације које су најавиле скупове.

– Иако је више политичких организација званично пријавило или најавило скупове у овом месту, ниједно окупљање неће бити дозвољено. Званична решења о забрани скупова, онима који су пријавили, биће уручена у законском року. МУП ће предузети све неопходне мере и радње из своје надлежности како би обезбедило спровођење донетих решења – стајало је у саопштењу.