Прочитај ми чланак

КО СУ СТРAНИ ПЛAЋЕНИЦИ У СРБИЈИ: Запад Пешчанику платио чак 402.525 ЕВРA!

0

Интернет порталу "Пешчаник", чувеном по свакодневним нападима на државу, само америчка фондација НЕД од фебруара 2014. до октобра 2016. исплатила 235.457 долара.

a

Фото: Информер – УРЕДНИЦЕ ПЕШЧАНИКА: Светлана Вуковић и Светлана Лукић

Интернет порталу „Пешчаник“, чувеном по свакодневним нападима на државу, само америчка фондација НЕД од фебруара 2014. до октобра 2016. исплатила 235.457 долара.

28 УПЛАТА ИМАО ЈЕ ПЕШЧАНИК ОД ФЕБРУАРА 2014. ДО ОКТОБРА 2016.

Интернет портал „Пешчаник“, који готово свакодневно напада државу и покушава да изазове политички хаос у Србији од фебруара 2014. до октобра 2016. године добио је од донатора из САД и ЕУ тачно 402.525 евра, открива Информер!

Прецизни подаци и финансијска документација, коју редакција Информера поседује, показује да је овом опскурном порталу само америчка фондација НЕД уплатила читавих 235.457 долара!

Хвале се Сорошем

Поред НЕД, главни финансијери „Пешчаника“ су и Хајнрих Бел фондација из Немачке и Аустрије, Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), НВО Сивил рајт дифендерс из Шведске, али и Министарство спољних послова Холандије и норвешка амбасада. Ове организације и институције уплатиле су „Пешчанику“ 123.859 евра и додатних 4.391.928 динара (видите оквир).

Лов на вештице

Они апсолутно ничему не служе сем да лове вештице!
Дејан Вук Станковић, политички аналитичар

За то време, „Пешчаник“ је сав свој медијски простор посветио простом пљувању актуелне власти, без икаквих доказа и аргумената!

Сам „Пешчаник“ се на свом званичном сајту хвали одличном сарадњом и са Фондацијом за отворено друштво, иза које стоји Џорџ Сорош, злогласни амерички тајкун познат по томе што је у небројено земаља по свету изазвао такозване наранџасте револуције и крваве грађанске сукобе!?!

Светлана Лукић, главна и одговорна уредница „Пешчаника“, јуче није желела да коментарише наша сазнања.

– Хвала што сте звали, али не желим ништа да имам са Информером… – поручила је Лукићева.
На другој страни, аналитичар Дејан Вук Станковић каже да у конкуренцији непрофесионалних медија на српској еврореформској сцени „Пешчаник“ дефинитивно односи златну медаљу.

s

– Они апсолутно ничему не служе сем да лове вештице! Баве се искључиво сатанизацијом и дисквалификацијом политичких актера који не одговарају укусу њихових аутора. Све се заснива на личној мржњи која се „оправдава“ лабавом конструкцијом непостојећих аргумената. „Пешчаник“ је лажни промотер демократских вредности. Све раде зарад лова на донације, које добијају од оних којима одговара црна слика Србије и који имају свој интерес – истиче Станковић.

Тровачки текстови

Иштван Каић из Института за јавну политику наглашава да за разлику од многих других, „Пешчаник“ не крије ко су им финансијери.

– Право је питање да ли финансијери знају за шта се њихове паре користе. Искрено, мислио сам да добијају мање новца јер су у последње време престали да праве радио емисије, по чему су били познати. Сад само праве видео-прилоге по потреби… Чињеница је да имају историјат тровачких текстова, а били су и иницијатори неких лажних афера – закључује Каић.

d