Прочитај ми чланак

Ко се то љути због Београда

0

krasic

(Зоран Красић)

Новине пишу да се ДС љути због најаве састава привременог органа у Београду. Медији су објавили да је то овај састав:

Мали, Весић и Божић кандидати су СНС, Никодијевића именују социјалисти, док Крстића предлаже ЛДП.

Љуте се јер наводно у овој петорци нема ниједног из ДС. У Кини је некада постојала црвена злочиначка петорка, после Маоа. Сада нико од ових стварно није у ДС, али је био. Једном полицајац, увек полицајац. Једном демократа, увек за САД, НАТО и ЕУ. Ту нема разлике.

Као прошле године на републичким изборима. Грађани побркали два појма. Промена и замена. Мислили да гласају за СНС као промену, нешто сасвим ново и потпуно другачије, а уствари гласали су да се једни замене другим, а они исти. Тако је и са овом петорком. Личи на промену, а ради се о замени. Да ли су их вољно поставили ови који постављају у Влади? Нису. Добили задатак од истог и заједничког газде, САД, НАТО и ЕУ.

Мислиш да је то алтернатива, кад оно иста кухиња. Није се видело да постоји разлика између промени и замени. Уместо да се промени и узме нешто ново, одлучили се људи за замену и заменили један обичан осигурач, а производ и даље исти и никако да боље ради. Не може боље да ради јер је замењен само део који је црко, а нама треба нов производ са бољим карактеристикама који може да задовољи много веће и боље потребе.

Изгледа да је јасно оно да један сјаше, да би се други попео, а за рагу нема промене она мора и даље да вуче и замисли чуди се што је увек све теже.

(zorankrasic.blogspot)