Прочитај ми чланак

Ко неће у СПС изгубиће посао

0

dacic-predsednistvo-sps-3

Нови Сад – Радници Дома здравља жале се да их руководство те установе тера да се учлане у СПС.

Ако одбију овај захтев, како кажу, добијају претње да ће остати без посла. Највећи притисак трпе млађи радници који су запослени на одређено, јер ако не уђу ову партију, где је директор Веселин Бојат члан Извршног одбора новосадског СПС, ризикују да им се уговор више никад не продужи. Но, претње добијају и сталнозапослени који нису политички опредељени, поготово они који нису лекари и раде на слабије плаћеним радним местима.

„Прво сам замољена да размислим и учланим се у СПС, а захтев је стигао директно из врха руководства и директора. Неколико пута сам избегавала да о томе уопште причам и рекла сам да ме политика не занима, а онда је стигао ултиматум од директора да бирам, или странка или посао. Не знам шта да радим, али у партију нећу сигурно“, каже радница која је желела да остане анонимна.

Како додаје, у Дому здравља су се појавили и спискови оних који неће да се учлане у СПС и због тога их чекају откази. Нашој редакцији јавила се и млада медицинска сестра која тврди да је када је конкурисала за овај посао, добила и сугестију да потпише приступницу у СПС.

Сви знамо да странке баратају својим списковима где год је држава газда Дуња Циврић:

„Прво сам одбила, али на крају мислим да ћу прихватити. Јер посао ми треба, а колико видим, улазак у СПС је изгледа једина могућност да радиш и да те оставе на миру“, додаје она.

Дуња Циврић, председница Покрајинског одбора Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Војводине, каже да до ње нису стигле притужбе радника Дома здравља.

„Нажалост, сви знамо да странке баратају са својим списковима где год је држава газда“, истиче Циврићева.

„Никад нико није теран да уђе у партију нити је то спомињано. Довољно вам говори чињеница да сам ја отпустио троје начелника из СПС и на њихова места поставио људе које нисам питао из које су странке. Битно је само да су они савесни, стручни и испуњавају професионалне критеријуме. Дом здравља је дом свих Новосађана“, тврди Веселин Бојат, директор Дома здравља.

Директор Бојат: Није тачно

Директор Веселин Бојат одлучно негира да било кога тера да се учлани у његову партију. Насупрот томе, каже да је отпустио троје начелника управо из СПС.

Александар Латас / Блиц