Прочитај ми чланак

Ко је Тома “Moна корона” Момировић који је преузео Зоранин ресор

0

Томислав Момировић или Тома Мона како га од милоште зову на друштвеним мрежама, нови је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Човек који је недавно изазвао прави хаос на тим истим мрежама када је "кукао" да његова компанија финансијски не може да издржи притисак короне, те да ће морати да дели отказе радницима. Штедљив човек рекло би се, остаје нада да неће шкртарити на путевима и инфраструктури, то баш не би ваљало.

Нови министар рођен је 17.10. 1983. године у Београду. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, како је сам причао била је то субота, а већ у понедељак је почео да ради у породичној компанији “Мона”.

Родитељи су почели са бизнисом и стекли позамашан капитал током 90-их и од тада су га само увећавали.

Реагује брзином муње

Само што су председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић објавили имена нових министара, након седнице Председништва СНС, Момировић се огласио на Твитеру и изјавио да му је част да прихвати понуду. Иначе је на овој друштвеној мрежи врло активан.

Подела империје

Томислав Момировић јавности је постао познат прошле године, када су његови родитељи и власници компаније “Мона” Нада и Ђорђе Момировић одлучили да бизнис препусте синовима Томиславу и Урошу.

Компанију су наследници равноправно поделили, Урошу је припала модна индустрија, Томиславу хотелијерство.

Тако је Томиславу у руке отишао луксузни хотел на Златибору који је отворен 2007, затим хотела на Јавору и апартман у Будви, као и хотел у центру Београда, али и онај нови са 170 соба и 200 запослених, такође у престоници.

Рекло би се право богатство, ипак, млади Момировићи нису научени да расипају, воде рачуна о сваком динару, поготову кад плаћају своје раднике.

Смањење минималца и отпуштање радника

Те 2017. Урош Момировић тражио је да се смањи минималац у Србији, а у одбрани брата расправи на Твитеру придружио се и Томислав, који је открио да “Мона” “има један хотел у којем доста људи ради на минимуму” (ради се о хотелу на планинини Јавор, поред Ивањице).

“Када су повећали минималац последњи пут били смо у дилеми, затворити или отпустити део”, написао је Томислав Момировић и додао да напослетку одлучио да “ипак не затвори хотел, него да смањи трошкове”. Односно да отпусти део радника.

Сличну ситуацију имали смо и у току ковид кризе, па му се отад често уз име пришива и “корона”.

Док су људи широм Србије били унезверени од страха од болести и смрти, бриге за посао и потраге за основним животним намирницама по продавницама, Момировић је на телевизијама са националном фреквенцијом “кукао” да му бизнис пропада у доба корона-вируса, те да ће многи радници у хотелијерству добити отказе.

Твитер паметовање

Због тога је данима најоштрије критикован на друштвеним мрежама, јер је представник једне од најимућнијих породица и најбољих домаћих компанија и сматрало се да би са обзиром на то, требало да има разумевања према онима који имају неупоредиво мање.

Имао је Момировић још пуно бисера. Веома је активан на Твитеру, а безмало сваки његов трећи “бисер” постаје тема критика и расправа.

Један од скоријих била је анализа председника Странке слободе и правдеДрагана Ђиласа.

Разјаснио је на свој начин и како је организована власт у Србији. Иста она у којој сад учествује.

Здушно подржава челне људе у земљи, о чему твитује безмало сваки дан:

Недавно је ушао и у клинч са Сергејем Трифуновићем:

Имао је своје мишљење и о недавно потписаном споразуму Београда и Приштине у Вашингтону, па је убеђен да је Доналд Трамп заправо преписивао од Вучића.