Прочитај ми чланак

Ко ће да објасни издају Космета: Вучић – ако не добијемо датум, тешко ћемо то објаснити

0

Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је у понедељак да га у Берлину очекују тешки разговори и да ће грађанима тешко објаснити, ако Србија не добије зелено светло за почетак преговора с ЕУ.

„Очекују нас тешки разговори у Берлину и наш је посао да објаснимо шта су влада, шта су грађани Србије урадили у претходних 200 дана”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Абу Дабију, а пренела је Радио-телевизија Србије.

Вучић је казао да је Србија доста тога урадила, па и много више од очекиваног.

„Уверен сам да нећемо слушати лоше речи о нашој земљи у Немачкој, напротив, тога више нема ни у Немачкој ни у немачким медијима, али мислим да би била тешка и лоша вест за нас да од датума нема ништа, зато што се плашим да би то и грађанима Србије, а и политичком естаблишменту, тешко било комогао да објасни”, рекао је Вучић.

Он је у Абу Дабију казао да је Србија покренула и повела озбиљан дијалог с Приштином и спровела оно што је претходна влада договорила, на цивилизован, пристојан и разуман начин.

Вучић је казао да није лако разговарати с немачким званичницима, али да ће заједно с Милицом Делевић и Сузаном Грубјешић покушати да их убеди колико је добивање датума за почетак преговора са ЕУ важно за Србију и да то цела Србија жели.

„Пре свега због будућих инвестиција, због креирања једног потпуно другачијег елемента, то би значило много више посла за наше људе, и који би им показивао да се рад, труд, па чак и преузимање тешких корака у политици исплати и да се то враћа”, рекао је Вучић.

 

(Танјуг)